Egyre közelebb érünk a világ legnépszerűbb és legismertebb babájáról készült film bemutatójához!

Ennek kapcsán egy újabb listával igyekszünk Nektek megkönnyíteni a várakozást. Ezúttal a Kent életre keltő Ryan Goslingról hoztunk néhány érdekességet, amit talán még nem tudtál kedvencedről.

1. Nagy rajongója Sylvester Stallonénak

"Ő egy nagyon jó színész" - mondta Gosling az MTV Newsnak 2022-ben - "Persze, az akció áll nála az első helyen, de a középpontjában mégis mindig ezek a csodálatos karakterek állnak". Gosling rajongása a Rocky sztárja iránt egészen a gyerekkoráig nyúlik vissza. 

"Gyerekkoromban megpróbáltam Rocky-t utánozni, hogy motiváljam magam amikor kihívásokkal kellett szembenéznem" - mondta a Gotham magazinnak 2021-ben - "Minden, ami azzal a filmmel kapcsolatos, az 'Eye of the Tiger'-től kezdve egészen addig, hogy Stallonénak el kellett adnia a kutyáját, hogy elkészüljön a film, bármikor képes inspirálni a folytatáshoz, ha elakadnék."

2. Állítólag többször is visszautasította a People magazin Legszexibb élő férfi címét

Annak ellenére, hogy Gosling és irigylésre méltó hasizmai végtelen számú mémek és gifek forrásává váltak, a színész még sosem szerepelt a People éves Sexiest Man Alive számának címlapján. 

"Néhányszor megpróbálták, különösen a 2011-es év alatt" - mondta egy névtelen forrás a TheWrapnek 2014 novemberében, a kiadvány pedig hozzátette, hogy több próbálkozást is leállított Gosling csapata.

"A konszenzus az volt, hogy ő túl komoly ehhez, túl művészi" - állította a forrás.

3. Gosling és Steve Carell egy szuperhőscsaládról szóló, még nem vetített tévésorozat pilotját forgatta évekkel azelőtt, hogy az Őrült, dilis, szerelem főszerepeit játszották volna

Gosling és Carell az Interview magazinnak beszéltek arról, hogy korábban már találkoztak. 1998-ban vagy 1999-ben forgatták le a "The Unbelievables" című sorozat pilotját, amelynek előzménye A hihetetlen család című animációs filmhez hasonló.

"Egy szuperhősökből álló családról szólt" - emlékezett vissza Gosling. Carell pedig ezt fűzte hozzá: "Azt hiszem, ami a legjobban meglepett, amikor együtt dolgoztunk, az az volt, hogy mennyire vicces vagy, mert szerintem olyan erős karriert építettél a drámai munkáidra."

Gosling később a The Guardian című lapnak adott 2011-es interjújában nagy szeretettel beszélt arról, hogy tanúja volt Carell komikus zsenialitásának: "Emlékszem, hogy néztem őt, és annyira vicces volt, hogy az egyik hangtechnikus srác túl sokat nevetett, a bummot (hangrögzítéshez használt eszköz) is alig tudta tartani" - mondta Gosling - "Ez volt az első alkalom, amikor eszembe jutott, hogy lehetsz olyan jó, hogy az már gondot jelent". 

4. A kötés iránti vonzódása azután alakult ki, hogy a 2007-es Plasztik szerelem című film forgatásán meg kellett tanulnia kötni

"Valójában tényleg szeretek kötni" - mondta Gosling a GQ Australia-nak 2013-ban - "A Plasztik szerelemben volt egy jelenetem, ahol egy szobában voltam, tele idős hölgyekkel, akik kötöttek, és ez egy egész napos jelenet volt, úgyhogy megmutatták, hogyan kell" - magyarázta - "Ez volt életem egyik legpihentetőbb napja".

dráma | romantikus | vígjáték

A szerelem sokszor különös formát ölt. Lars (Ryan Gosling), a kedves, csendes, visszahúzódó, vidéki srác, akinek problémái vannak az emberi kötődésekkel, úgy dönt, az lesz a... több»

5. A Három testőr sztárja és a '60-as évek ikonja, Raquel Welch volt az első szerelme

Gosling 2017 októberében az Ellen: The Ellen DeGeneres Show-ban való megjelenése során mesélt erről a kedves kis titokról. 

Korábban a Company magazinnak azt mondta, hogy: "nem ment jól az iskolában, és a tévé volt az egyetlen barátom. Aztán egy nap megláttam Raquel Welch-et a Muppet Show-ban" - folytatta - "Egy nagy szőrös pókkal táncolt, és azonnal beleszerettem. Ő volt életem első szerelme, és arra gondoltam: 'Hogyan találkozhatnék ezzel a nővel?'. Aztán arra jutottam: 'Hát, ő a tévében van, szóval ahhoz, hogy találkozhassak vele, nekem is be kell kerülnöm a tévébe.'"

Welch a GQ-nak adott 2012-es interjújában nyilatkozott Goslingról meleg hangon: "Egyszerűen csak úgy gondolom, hogy annyira érdekes, mint színész és mint fiatalember" - mondta, hozzátéve, hogy "megnyert engem" a Szerelmünk lapjai című filmben nyújtott alakításával.

"Nem a nyilvánvaló dolgokat csinálja, mint sok srác" - mondta Welch Gosling vonzerejéről - "Ők tudják, hogy nagyon jóképűek, és ezt már egy mérföldről meg lehet mondani, amikor belépnek a szobába. És azon tűnődsz, hogy vajon meg kell-e küzdened a tükörért kettőtök között. Ryan Goslingról ez nem mondható el."

6. A Mickey Mouse Clubban Christina Aguilerával, Britney Spearsszel és Justin Timberlake-kel töltött ideje kevésbé volt izgalmas, inkább "elkeserítő", mert úgy érezte, hogy nem illik bele a showba

Gosling 12 éves volt, amikor Floridába költözött, hogy a leendő A-listás zenészekkel együtt szerepeljen a műsorban. Korábbi interjúkban felidézte, hogy úgy érezte, nincs egy súlycsoportban a társaival. 

"Eléggé lehangoló volt, mert amikor odaértem, rájöttek, hogy nem vagyok elég jó ahhoz képest, amire a többi gyerek képes volt" - mondta Gosling Steve Carellnek 2010-ben - "Emlékszem, egyszer négyen táncoltunk, de én annyira nem voltam jó. Csak a műsor elején jöttem be, aztán a végén jöttem vissza, és időnként volt egy-egy jelenet itt vagy ott, de végül nem dolgoztam olyan sokat, ami elkeserítő volt."

"Mindenki olyan volt, mint egy csodagyerek" - mondta a GQ 2023. június-júliusi számának címlapsztorijában - "Én biztosan nem voltam csodagyerek. Nem tudtam, miért vagyok ott. És azt hiszem, ez volt a konszenzus."

Gosling elmondta, hogy ezért lett végül háttérszereplő a sorozatban: "De az egész egy nagyszerű tapasztalat volt bizonyos szempontból, mert segített rájönni, miben nem leszek jó" - mondta - "Amit szintén fontos volt megtanulnom".

7. A Kaliforniai álom egyik jelenetét Gosling egy valós meghallgatáson elszenvedett rémtörténete ihlette

Damien Chazelle 2016-os zenés filmjében Gosling egy Sebastian Wilder nevű jazz-zongoristát, Emma Stone pedig egy Mia Dolan nevű feltörekvő színészt alakít. A film elején Mia érzelmes meghallgatását egy szerepre félbeszakítja valaki, aki besétál a szobába, hogy üzenetet vigyen a casting igazgatónak. Gosling 2016-ban a Variety-nek elmondta, hogy a pillanatot saját tapasztalataiból merítette. 

"Csodálatosan valósította meg Emma" - dicséri Gosling partnerét - "Valójában csodálatosan katartikus volt ott fent látni".

55 Barbie  (2023)

akció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Barbielanden minden a helyén van, a frizura tökéletes, a ruhák csodálatosak és minden kiegészítő passzol, egyszóval: ez egy tökéletes világ, legalábbis külsőleg. Aki itt akar... több»