A 10 legjobb film, amit CSAK a mozikban láthatsz 2023 júniusában

A 2023-as évad már most is hatalmas filmkatalógussal rendelkezik!

A régóta halogatott Aquaman és az elveszett királyság és Flash – A Villám film is végre megérkezik - már nem is olyan lassan, ráadásul Harrison Ford még egyszer utoljára visszatér Indiana Jones-ként!

És ha már a visszatéréseknél tartunk: Optimus Prime-ot is újra láthatjuk a vásznon, miközben olyan rendezők, mint Martin Scorsese, Christopher Nolan és Greta Gerwig új és izgalmas projekteket mutatnak be.

Íme 10 film, amit 2023 júniusában kizárólag a mozikban láthatsz!

#10

akció | animáció | kaland

Telekom TVGO

Egy akció-vígjáték egy félénk tinédzserről, aki felfedezi, hogy a mitikus tengeri krákenek legendás királyi családjához tartozik, és hogy az óceánok mélyén nagyobb kaland... több»

Június 28-tól a magyar mozikban is!
#9

53 Konstrukció  (2023)

(6) (6)

akció | misztikus | thriller

Danny Rourke (Ben Affleck) rendőrnyomozót egy folyamatban lévő rablásról riasztják. Amikor a helyszínre érkezik, szabályosan sokkja őt, hogy a bankban olyan nyomra bukkan, amely... több»

Ben Affleck a főszereplője Robert Rodriguez új, fordulatos sci-fi thrillerének. Az öngyilkos osztagból ismert Alice Braga főszereplésével, valamint Rodriguez és Max Borenstein (Kong: Koponya-sziget) közös forgatókönyvéből készült Konstrukció egy austini rendőrnyomozót követ, aki megtudja, hogy eltűnt lánya és egy sor nagyszabású bankrablás kapcsolatban állhat egy titkos kormányzati ügynökséggel. * Június 8-tól elérhető a mozik kínálatában.
#8

80 Elemi  (2023)

(13) (2)

animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO

Element Cityben számos, a négy elem – víz, föld, levegő és tűz – egyikéből származó lény él együtt. A fürge eszű tűzlány, Ember Lumen (Parázs) és a laza vízfiú,... több»

A Pixar Studios 2023-as filmje egy olyan városban játszódik, ahol a tűz, a víz, a föld és a levegő lakói együtt élnek. Amikor egy tüzes fiatal nő, Ember, és egy hullámzásra hajlamos srác, Wade találkoznak, felfedeznek valami elementárisat: hogy valójában mennyi közös van bennük. * Június 15-től a mozikban.
#7

64 Kandahár  (2023)

(10) (2)

akció | thriller

Tom Harris (Gerard Butler) a CIA beépített ügynöke, aki éppen a Közel-Keleten látja el a feladatát. Amikor azonban titkos hírszerzési információk jogtalanul kerülnek... több»

Gerard Butler legújabb filmje, a Kandahar egy CIA-titkosügynököt követ, akinek menekülnie kell Afganisztán mély, ellenséges területéről, miután egy titkosszolgálati szivárogtatás során kiderül a kiléte. Szerepel még a filmben a Homeland és a Légió szereplője, Navid Negahban és a Vikingekből ismert Travis Fimmel. * Június 22-től nézhető!
#6

akció | kaland

Disney+

1969-ben Indiana Jones döntő pillanathoz érkezik az életében. Miután több mint tíz éven át tanított a New York-i Hunter College-ban, a neves professzor és régész, aki szerény... több»

Mielőtt még léteztek volna franchise-ok vagy a "blockbuster IP" fogalma, ott volt Indiana Jones. Az 1980-as években a három Indiana Jones-film - Az elveszett frigyláda fosztogatói, A végzet temploma és Az utolsó keresztes lovag - a kritikusok által elismert blockbusterek voltak, amelyek mindig a nyári szezon egyik csúcspontját jelentették. Mindegyik film tökéletes volt a maga módján, a szédítő nosztalgiától a múltbéli kalandok iránt, a sötét és intenzív akciójátékoktól egészen az elmélkedésig a széthullott családokról és a hitről. 15 évvel a csalódást keltő Indiana Jones és a kristálykoponya királysága után Indy visszatér, ezúttal LaBeouf, illetve Steven Spielberg és George Lucas nélkül. Harrison Ford ismét magára ölti Indy ostorát és fedoráját, és élénk színészgárda segíti őt: Phoebe Waller-Bridge Indy keresztlányaként, Mads Mikkelsen (mi másként?) a német gonosztevő szerepében, valamint Antonio Banderas, John Rhys-Davies és Toby Jones Doktor Jones barátaiként. A film nemrég debütált Cannes-ban, visszafogott fogadtatásban részesült, de ez talán nem is számít, hiszen Ford utolsó alakítása a legikonikusabb karakterként legalább egy mozizást megér. * Kalandra fel, június 29-től!
#5

68 Barátnőt felveszünk  (2023)

(30) (4)

vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Maddie (Jennifer Lawrence) szerencsétlenül járt, el fogja veszíteni a házát, és egy bírósági végzéssel kell szembeszállnia, hogy visszakapja a vagyonát – kezdve az... több»

Emlékeztek még a régi szép időkre, amikor a nyári moziszezonban nem csak akció- és szuperhősös filmek voltak? Nem is olyan régen még a vígjátékok, amelyek általában pikánsak és tele voltak sztárokkal, szintén sikerfilmek voltak. Az 1999-es Amerikai pite című tiniszexfilmtől kezdve a 2005-ös Ünneprontók ünnepe című tesós röhögőgörcsig az R-besorolású vígjátékok megbízható kasszasikerek voltak májustól augusztusig, és mostanra már hiányoznak, mivel az MCU és az IP-hez kötött filmek átvették a helyüket. A szárazságnak - legalábbis átmenetileg - véget vet a Barátnőt felveszünk, amelyben Az éhezők viadala főszereplője, Jennifer Lawrence egy szerencsétlenkedő nőt alakít, akit néhány kétségbeesett szülő felbérel, hogy szexeljen szűz tinédzser fiukkal. A trailer tele van mindenféle durva péniszviccekkel, nem túl finom szexuális célzásokkal, és különböző szereplőkkel, akiket több kompromittáló és kínos pózban kaptak lencsevégre. A film ízléstelennek és szemérmetlennek tűnik, de ugyanakkor pokolian viccesnek is, ami üdvözlendő felüdülés az agyzsibbasztó robbanások és CGI-lények mellett, amelyek számtalan más nyári blockbuster filmet uralnak. * A mozikban június 22.-től.
#4

59 Asteroid City  (2023)

(12) (4)

dráma | romantikus | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

A film egy kitalált amerikai sivatagi városban játszódik 1955-ben, ahol épp a Junior Stargazer kongresszus zajlik. Az ország minden részéből érkező diákok és szülők gyűlnek... több»

Közel 30 évvel az első filmje után Wes Anderson olyan egyedi helyet szerzett magának a modern filmművészetben, hogy mindenki, még azok is, akik nem látták a munkáit, pontosan tudják, mi a vizuális stílusa, sőt, már ott tartunk, hogy a mesterséges intelligencia segítségével lemásolják vagy parodizálják a "márkáját" más IP-vel, például a Star Wars-szal. A rendező idén nyáron az Asteroid Cityvel tér vissza, egy nagyon Wes Andersonos filmmel, szándékosan hamisított hátterekkel és olyan szereplőkkel, akik száraz, érzelemmentes hangon mondanak hétköznapi dolgokat. A film cselekménye idegenek egy eklektikus csoportjáról szól, akik mindannyian a címadó városba érkeznek, hogy egy UFO-észlelés után nyomozzanak. A Steve Carrell, Tom Hanks és Scarlett Johansson által fémjelzett all-star szereplőgárda, a retro-1960-as évekbeli megjelenés és Anderson könnyed komédiázása miatt az Asteroid City mindenkinek ajánlható, aki alternatívát keres az agyatlan blockbusterek helyett. * A mozikban június 8-tól.
#3

67 Flash – A Villám  (2023)

(17) (26)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO

Ugyan miért csak ezt az egy univerzumot mentenéd meg, ha képes vagy arra, hogy bármilyeket megmentsd? Barry Allen úgy tűnik, magára maradt a Föld védelmében, amelyet a káosz ural.... több»

Hogyan lehet megoldani egy olyan problémát, mint a Flash? Egyrészt van egy filmed, amely a bukás minden jegyével rendelkezik. Már majdnem egy évtizede a fejlesztési pokolban sínylődik. Több rendezője is volt (Seth Grahame-Smith, Rick Famuyiwa, valamint John Francis Daley és Jonathan Goldstein duója, akik a Dungeons & Dragons-filmet készítették), és több mint egy tucat írója. A WB és a DC is végtelen számú kreatív vezetői váltáson ment keresztül, aminek eredményeképpen a Flash hangvétele, víziója és története folyamatosan változott. A legrosszabb az volt, hogy a főszereplő Ezra Miller egy nagyon nyilvános mentális válságon ment keresztül, amelynek során a színész állítólag több bűncselekményt is elkövetett. Mégis ez az év egyik legjobban várt filmje. Hogy miért? Nos, mert megvan benne a lehetőség, hogy nagyon-nagyon jó legyen. A jelenlegi (és egyben utolsó) rendező Andy Muschietti, aki 2017-ben és 2019-ben Stephen King AZ című regényének kiváló nagyvásznas változatát készítette. A hírek szerint a filmről szóló korai tesztvetítések véleményei A sötét lovaghoz hasonlították, és mindannyian tudjuk, hogy az a film milyen nagyszerű lett. A néhány trailer és klip egy olyan filmre utal, amely nagyban támaszkodik Michael Keaton Batmanjére, ami nem rossz dolog, hiszen a DC-hős iterációja továbbra is nagyon népszerű. Továbbra is nagy az esélye annak, hogy a Flash csalódást okoz majd (elvégre ez egy DCEU-film), de mivel Tom Cruise és most már Stephen King is dicsérő szavakat zeng a filmről, még nagyobb az esélye annak, hogy tényleg jó lesz. * Itthoni bemutató: június 15.
#2

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime

Nem sokkal azután járunk, hogy Űrdongó megérkezett a Földre. A fenevadak korának története ez, amelyben az autobotok és az álcák leszármazottai, azaz a Maximálok és a... több»

Anthony Ramos és Dominique Fishback a főszereplői ennek a '90-es években játszódó Transformers-előzményfilmnek, amely egy brooklyni régészpárról szól, akik egy ősi konfliktust fedeznek fel egy világ körüli kaland során, amely a Transformers három frakciójához kapcsolódik: a Maximálokhoz, a Predaconokhoz és a Terrorconokhoz. Peter Cullen visszatér Optimus Prime hangjaként, míg Pete Davidson Mirage-ként debütál, a YouTube-sztár Liza Koshy pedig Arcee-t alakítja. * Június 8.-tól nézhetitek meg a magyar mozikban.
#1

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

Miles Morales visszatér a Pókverzum-saga következő fejezetében, egy epikus kalandban, amely Brooklyn főállású, barátságos Pókemberét keresztülrepíti a multiverzumonon, hogy... több»

Hogyan lehet folytatni az elmúlt öt év egyik legkedveltebb filmjét? Ez a kihívás vár a Pókember: A pókverzumon át készítőire. Az első filmet egyesek, köztük James Gunn, a valaha készült legjobb képregényfilmnek nevezték. Mint minden folytatás, ez is megduplázza azt, ami az első filmet olyan sikeressé tette: több bájt, több mozgóképes animált harcjelenetet és több multiverzumos Pókembert ad hozzá. Sokkal többet. Az új filmben Miles Morales és Spider-Gwen versenyt fut az idővel, hogy megakadályozzák, hogy az egyik változatuk, a Pókember 2099 valami rosszat tegyen. Az út során egy nagyon terhes Pókasszony és Pók-Punk is velük tart, aki a szerző véleménye szerint a valaha készült legmenőbb Pókember-változat. A Pókember - A pókverzumon átnak nagy elvárásoknak kell megfelelnie, de az eddigi trailerek és előzetesek azt mutatják, hogy a folytatás nem csak megfelel, de túl is szárnyalja azokat. * Június 1-től a mozikban!