A 10 legjobb új film, amit áprilisban nézhetsz (mozi+streaming)

Áprilisban rengeteg remek mozifilm érkezik! Jön többek közt Zendaya új sportdrámája, a Challengers, érkezik Az első ómen, de befut a Back to Black, az Amy Winehouse biopic is!

10 filmet szemléztünk Nektek, melyek nagyja a mozikban lesz látható ideén áprilisban, de azért a streamingre is jön néhány friss alkotás!

Megkapjuk még a Szellemirtók – A borzongás birodalma című új Szellemirtók fejezetet is, ezúttal a régi és az új csapat vállt vállnak vetve küzd a gonosszal és jön még egy horror, az Abigail című, ami csavar egyet a vámpíros trópuson! És akkor Dev Patel rendezői debütálásáról, A Majomemberről még nem is beszéltünk! Böngésszétek át a listát, érdemes!

A filmfanoknak áprilisban sem kell unatkozniuk!

#10

70 Música  (2024)

musical | romantikus | vígjáték

Amazon Prime Video

A film egy fiatalembert követ, akit a fejében lévő zene gyötör, és akinek meg kell birkóznia a bizonytalan jövővel, miközben a szerelem, a család és a brazil kultúra között... több»

Bemutató: április 4., Amazon Prime Video / A film egy fiatalembert követ, akit a fejében lévő zene gyötör, és akinek meg kell birkóznia a bizonytalan jövővel, miközben a szerelem, a család és a brazil kultúra között kell egyensúlyoznia Newarkban, New Jersey-ben. A női főszerepet a Riverdale-ből ismert Camila Mendes játssza, a filmet pedig a Flash - A villámban feltűnt Rudy Mancuso rendezte.
#9

66 Abigail  (2024)

(4) (3)

horror | thriller

Mozikban

Néha a gyerekek egészen szörnyűek tudnak lenni. Miután egy kétbalkezes bűnözőkből álló banda elrabolja egy prominens alvilági figura 12 éves lányát, az 50 millió dolláros... több»

Bemutató: április 25., a mozikban / Miután egy csapat bűnöző elrabolja egy befolyásos alvilági figura balerina lányát, egy elszigetelt kúriába vonulnak vissza, nem sejtve, hogy nem egy hétköznapi tússzal van dolguk. A zenét a Törvénytisztelő polgárt és a Szemfényvesztőket is jegyző Brian Tyler írta! A színészgárda igen impozáns: Matthew Goode, Dan Stevens,Kevin Durand, Giancarlo Esposito játsszák a főszerepeket!
#8

57 Polgárháború  (2024)

(6) (5)

akció | dráma

Mozikban

Az Amerikai Egyesült Államok egysége szinte teljesen megtört. Az ország mélyen megosztott, polgárháború tört ki. A demokrácia és az alkotmány mintha már régen álmok... több»

Bemutató: április 18., a mozikban / Az Amerikai Egyesült Államok egysége szinte teljesen megtört. Az ország mélyen megosztott, polgárháború tört ki. A demokrácia és az alkotmány mintha már régen álmok lennének, miközben Washingtonban az elnök immár harmadik ciklusát tölti a Fehér Házban. A mellette maradt fegyveres erők főparancsnokaként háborút visel Texas és Kalifornia ellen, és brutális légicsapásokkal támadja a lázadó amerikaiakat. Az elnök minden katonai erőfeszítése ellenére a két államot nem lehet legyőzni - épp ellenkezőleg. Minél jobban közeledik a függetlenség napja, annál közelebb kerülnek Washingtonhoz a kaliforniai és texasi csapatok. Hogy az igazság ne bukjon bele a háborúba, néhány újságíró továbbra is lelkiismeretesen végzi a munkáját, és életük kockáztatásával tudósítanak a legveszélyesebb helyekről. A filmet a 28 nappal későbbet jegyző Alex Garland rendezte.
#7

52 Challengers  (2024)

(2) (4)

dráma | romantikus | sportfilm | vígjáték

Mozikban

A Challengers egy olyan verseny, amelyet a feltörekvő profi teniszezők számára szerveznek. Ez az a megmérettetés, ahol Art és Patrick kemény versenyt vívnak egymással. Kapcsolatuk... több»

Bemutó: április 25., a mozikban / A Challengerrs a feltörekvő profi tenisztehetségek számára rendezett bajnokság. Itt kerül egymással szembe Art és Patrick. Akik nagyon jól ismerik egymást. Évekkel korábban elválaszthatatlan cimborák voltak. Egészen addig, míg meg nem ismerkedtek Tashival (Zendaya), aki nemcsak a legjobb volt a pályán, hanem a legvonzóbb is. A két srác egyszerre kezdett ki vele, egyszerre nyomultak rá, és egyszerre kaptak bíztató jeleket. A szőke srác kiszámítható, fegyelmezett és sikerre éhes. A barna bohém, laza és játékos. Tashi nem tud választani köztük. Aztán mégis. Aztán mégsem. Telnek az évek és a három szerelmes fiatal között nem szakadnak el a kötelékek: csak kibogozhatatlanul összegubancolódnak… A film zenéjét Trent Reznor és Atticus Ross szerezték, akik olyan OST-okért felelősek, mint a Holtodiglan vagy a Tetovált lány.
#6

76 A Majomember  (2024)

(7) (3)

akció | thriller

Mozikban

Dev Patel, aki az Oroszlán és a Gettómilliomos című filmekben nyújtott Oscar-jelölt szerepeiről ismert, egy lebilincselő akcióthrillerrel vág bele a rendezésbe. Patel a rendezés... több»

Bemutató: április 4., a mozikban / Az Oscar-jelölt Dev Patel (Oroszlán, Gettómilliomos) ezzel a lenyűgöző akcióthrillerrel mutatkozik be rendezőként, amellett, hogy ő alakítja a címszereplőt, aki bosszút akar állni anyja meggyilkolásáért a város korrupt vezetőin, akik szisztematikusan sanyargatják a szegényeket és a kiszolgáltatottakat. A filmet a majomfejű és majomfarkú Hanumán legendája ihlette, aki az erő és a bátorság megtestesítője. Patel alakítja a névtelen, csak kölyökként emlegetett fiatalembert, aki sanyarú életét egy titkos harcos klubban tengeti, ahol estéről estére gorillamaszkot viselve véresre vereti magát a népszerűbb harcosokkal. Sok esztendőn át fojtja el dühét, mígnem megtalálja a módját, hogyan furakodjon be a város bűnös elitjének tagjai közé. Amikor feltör benne egy gyermekkori trauma, rejtélyes módon megsebesült kezei szinte önálló életre kelve megtorló hadjáratba kezdenek azok ellen, akik mindent elvettek tőle… Az izgalmas és látványos harci és üldözős jelenetekkel megspékelt Majomember Patel eredeti története alapján készült, a forgatókönyvet pedig Paul Angunawela és John Collee (Kapitány és katona: a világ túlsó oldalán) közreműködésével írta.
#5

akció | dráma | kaland

Netflix

Zack Snyder a Rebel Moon első része után visszatér az általa megálmodott sci-fi univerzumba egy epikus történettel. Kizárólag a Netflixen. több»

Bemutató: április 19., Netflix / A REBEL MOON – 2. RÉSZ: A SEBEJTŐ folytatja Kora és a túlélő harcosok nagyszabású történetét, amint arra készülnek, hogy mindent feláldozzanak, miközben Veldt bátor népével együtt harcolnak, hogy megvédjék az egykor békés falut, amely új hazául szolgál azok számára, akik elveszítették sajátjukat a Szülőbolygó elleni harcban. A csata előestéjén a harcosoknak szembe kell nézniük saját múltjukkal, és fel kell fedniük, miért harcolnak. Amikor a Birodalom teljes erejével lecsap a kibontakozó lázadásra, megbonthatatlan kötelékek szövődnek, hősök tűnnek fel és legendák születnek. Zack Snyder, a 300, Az acélember és A halottak hadserege rendezőjének új alkotása a REBEL MOON, egy nagyszabású, kétrészes moziélmény, amelynek létrehozásán évtizedek óta dolgoznak az alkotók.
#4

19 Az első ómen  (2024)

(6) (5)

horror

Mozikban

Egy fiatal amerikai nőt Rómába küldenek, hogy az egyház szolgálatában folytassa a munkáját. Rövidesen azonban szembetalálja magát a sötétséggel, amely arra készteti, hogy... több»

Bemutató: április 4., a mozikban / Egy fiatal amerikai nőt Rómába küldenek, hogy az egyház szolgálatának szentelje életét. Ott azonban olyan sötétséggel találkozik, ami kétségeket ébreszt tulajdon hitében, s egy borzongató összeesküvésre is fényt derít, aminek célja, hogy biztosítsa a megtestesült gonosz világra jövetelét. A filmet rendezte és a forgatókönyvet írta: Arkasha Stevenson. A főszerepekben pedig olyan színészeket láthatunk, mint  Bill Nighy, Charles Dance (Tywinn Lannister) és Sonia Braga!
#3

horror | thriller

Mozikban

A százholdas pagony mélyén pusztító düh szabadul el, amikor Micimackó és barátai veszélyben találják otthonukat és életüket, miután Róbert Gida felfedte létezésüket. A... több»

Bemutató: április 18., a mozikban / Micimackó és Malacka visszatérnek, ám ezúttal Tigris és Bagoly is csatlakoznak a bosszújukhoz! Öt hónap telt el a Százholdas Pagonyban történt mészárlás óta. Róbert Gida pszichológushoz jár és próbálja feldolgozni a szörnyűségeket. Eközben egy keresőcsapat kutat az erdőben az emlegetett szörnyek után, de nem találnak semmit és senki nem is hiszi el igazán Róbert Gida történetét. A pszichológus a terápiás ülésen gyerekkori emlékeket hív elő. Róbert Gida felidézi ötödik születésnapját, ami kiindulópontja az állatok bosszújának.
#2

40 Back to Black  (2024)

(4) (2)

dráma | életrajzi | zenés

Mozikban

A Back to Black páratlan bepillantást nyújt Amy Winehouse gyors felemelkedésébe a hírességek közé, és az ezt követő, szintén Back to Black című, korszakalkotó albumának... több»

Bemutató: április 11., a mozikban / A Back to Black egy eleddig páratlan betekintést nyújt abba, hogyan vált Amy Winehouse egy csapásra híressé, és hogyan jelentette meg úttörő albumát, a Back to Blacket. A film Amy szemszögéből láttatja kendőzetlenül a nőt a jelenség mögött, és a kapcsolatot, ami minden idők egyik leglegendásabb lemezét inspirálta. A filmet Sam Taylor-Johnson rendezte Matt Greenhalgh forgatókönyvéből, akivel korábban már sikeresen dolgoztak együtt a John Lennon - A fiatal évek című filmen. Amy Winehouse-t korunk egyik legjelentősebb művészeként tartják számon, több mint 30 millió lemezt adott el világviszonylatban, és jelenleg is több mint 80 millió streamet produkál havonta. A nagysikerű címadó lemezével egy csapásra világsztár lett, és akkor rekordnak számító öt Grammy-díjat nyert, köztük az év lemeze címet és az év dalát a Rehab című slágerrel.
#1

animáció | fantasy | kaland | vígjáték

Mozikban

Kihez fordulsz nagy bajban? Kitől kérsz segítséget, amikor kísérteties lények vesznek üldözőbe? Az egyértelmű válasz: a Szellemirtókat! A legendás csapat azonban már nem az... több»

Bemutató: április 11., a mozikban / Kit hívsz, ha nagy baj van? Kihez fordulnál segítségért, amikor szellemek piszkálnak, kísértetek kísérleteznek veled, vagy hazajáró lelkek dúlják fel a házad? A válasz egyértelmű: a Szellemirtókhoz! De ma már nem ugyanaz a négyes száll be a legendás autóba, amikor riasztás érkezik. Viszont a híres New York-i tűzoltótorony nem változott: az új szellemirtók, a Spengler család tagjai itt találkoznak az eredeti csapattal, akik, mint kiderül, nem mentek nyugdíjba: szupertitkos kísérleti laboratóriumot hoztak létre, hogy még magasabb szinten űzhessék a szellemszakmát. Csakhogy rátalálnak egy ősi műtárgyra, amelyből elszabadul egy gonosz erő – és az öregeknek meg a fiataloknak össze kell fogniuk, hogy megmentsék a világot az új, és mindennél fagyosabb jégkorszaktól. A legendás film összes legendás szereplője (Bill Murray, Dan Aykroyd) visszatér, hogy az új generációval (Paul Rudd, Finn Wolfhard) együtt keverjék a humort a sci-fivel, a hátborzongatást a laza dumákkal.