2018.10.23   szerző: hp   hozzászólások: 0

Egyre jobban lehűl a levegő, besárgulnak majd lehullanak a levelek, a hideg szél csípi az arcunkat, előkerülnek a töklámpások és a jelmezek... Az ősz vitathatatlanul a boszorkányok évszaka, de persze ebben van némi szerepe a közelgő Halloweennek is. Ilyenkor még talán azok kedve is megjön egy jó kis horrorra, akik egyébként nem kimondottan rajongói a zsánernek. Az 1922-es korszakalkotó Boszorkányok óta tucatjával születtek olyan filmek, melyek negatív hőse egy különleges, démoni képességű alak, és ez napjainkban sincs másként, a nézők szerencséjére azonban a filmesek igen eltérő módon közelítettek és közelítenek a témához. Listánkban ezúttal a legjobb boszorkányos filmeket gyűjtöttük össze. Nektek melyik a kedvencetek?  

TOPLISTA: A legparásabb boszorkányos filmek

 

#11

63 Sóhajok  (2018)

fantasy | horror | misztikus

Egy fiatal balett táncos 1977-ben Berlibe utazik, hogy a színvonalas helyi táncakadémián tanuljon, azonban csakhamar kénytelen szembesülni az akadémia falai között élő... több»

#10

46 Az erdő  (2006)

horror | misztikus | thriller

A problémás Heathert szülei egy bentlakásos lányiskolába küldik. Kicsit más, mint a többi lány - hangokat hall és nem talál rá magyarázatot. Mikor osztálytársai furcsa... több»

#9

67 Bűvölet  (1996)

dráma | fantasy | horror

Négy lány kitanulja a fekete mágia tudományát és eleinte óvatosan próbálgatják új képességük határait: fiúk elcsábítása, bosszú, apróbb varázslói csalafintaságok. De... több»

#8

horror | misztikus

New England, 1630: William és Katherine keresztény értékrend szerint neveli öt gyermekét a vadon szélén. Amikor újszülött fiuk rejtélyes körülmények között eltűnik, a... több»

#7

horror

Christine Brown (Alison Lohman) adóügyintéző. A súlyosan eladósodott Mrs. Ganush (Lorna Raver) haladékot szeretne kérni a házára felvett hitel törlesztésére. Christine, hogy... több»

#6

73 Sóhajok  (1977)

horror

A Sóhajokban egy fiatal balerina érkezik egy neves svájci balettintézetbe, ahol fokozatosan rájön, hogy új iskolájának személyzete boszorkányokból áll. több»

#5

horror

1630-ban halálra ítélik a gyönyörű boszorkányt, Asa Vajdát, és segédjét, Javutót. Két évszázaddal később egy orvos véletlenül életre kelti. A boszorkány ezután meg... több»

#4

73 Ideglelés  (1999)

horror | misztikus

1994-ben egy októberi napon három egyetemista elhatározza, hogy filmet készítenek a hírhedt Blair-i boszrokányról, azonban nyom nélkül eltűnnek az erdőben. A kézkikamerájuk egy... több»

#3

dráma | horror

Rosemary (Mia Farrow) és Guy Woodhouse (John Cassavetes) új otthonukba költözik, egy hatalmas házba, amiről az a hír járja, hogy elátkozták. A szomszédban egy kedves idős... több»

#2

családi | fantasy | horror

Egy árván maradt kisfiú a nagymamájához kerül Norvégiába. Egy elegáns szállodában vesznek ki szobát, ahol különös vendégek gyülekeznek. Hamarosan kiderül, hogy nemzetközi... több»

#1

dokumentum | horror

Ez a dokumentumfilm egyfajta fikció, ami a boszorkányság fejlődését mutatja be a pogány gyökerektől egészen a modern kori hisztériáig és sátáni rítusokig. A modern kor jelen... több»