71 A fénykép  (2019)

Már a mozikban Ritesh Batra filmje, A fénykép, melynek kapcsán cikkünkben mindent egy helyre gyűjtöttünk a produkcióval kapcsolatban.

Rafi, a derűs és jó kedélyű fényképész Bombay nevezetességeinél fotóz turistákat, és a képekért kapott csekély összegekből éli egyszerű, de elégedett életét. Lakótársain kívül nagyanyjával tart szoros kapcsolatot, az asszony azonban folyton azért nyaggatja, hogy mikor nősül már meg. A gyönyörű Miloni tehetős családból való, érzékeny lány, aki még nem pontosan tudja, mit akar az élettől. Egy nap Rafi lefényképezi Milonit, majd mikor újra találkoznak, megkéri a lányt, hogy játssza el nagyanyja kedvééért a jegyese szerepét. A két távoli világból érkező ember közt különleges kapcsolat jön létre, ami mindkettejüket váratlan módon változtatja meg.

A produkciót Ritesh Batra írta és rendezte (Milyen hosszú az éjszaka, The Sense of an Ending), míg a főbb szerepeket Sachin Khedekar, Geetanjali Kulkarni, Nowaz, Sanya Malhotra, Denzil Smith, Brinda Trivedi és Lubna Salim alakítják.

  • A film világpremierje az A-kategóriás 2019-es Sundance Filmfesztiválon volt.
  • A film európai premierjére 2019. február 14-én került sor a Berlinale-n.
  • A fénykép meghívást kapott a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválra.
  • A filmet nem sokkal a premierje után a Prime Video VOD-szolgáltatásában is láthatták az érdeklődök 2019. májusától.
  • A fénykép pozitív kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg is 76 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. szeptember).

Hazai premierdátum: 2019.10.03.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: