Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
16
Képek
4
Videók
A fénykép
 
tangoromeo   2019. 10. 27.

legújabb vélemény

A címén kívül nem sokkal többet tudtam a filmről, mikor beültem megnézni. Egy másik eseményről sietve érkeztem a kezdés előtt néhány perccel a Cirko moziba. Kíváncsi voltam igazából a mozi hangulatára, mert épp olvastam egy cikket, hogy 25 éves maga az intézmény, és jó néhány figyelemre méltó filmet mutattak már be ott az évek során. Nem tudván egyebet a filmről, a pénztáros srác pozitív véleményére hagyatkozhattam. Ő említett egy másik címet is, hogy stílusban tudjak mihez viszonyítani: The Lunchbox (2013), a rendező korábbi ismert mozija. Aztán a vetítés vége felé jöttem rá, miközben lamentáltam egy-egy korábbi poénon és a nyitott végű befejezésen, hogy láttam annak idején a magyarul Ezerízű szerelem néven futó filmet a tévében, és megragadott. Sajátos hangulatú, lassú folyású film, szép, érdekes képi megoldásokkal. Az átélesítések, és helyenként életlenül maradó, a képmező jelentős részét elfoglaló beállításokkal nem állítom, hogy nem emlékeztetett Nemes László (op.Erdély Mátyás) képi világára, de ez lehet csak szubjekív. A film elején nekem nem volt annyira kidolgozott, ahogy újra öszetalálkozott a milliós nagyvárosban a férfi a lánnyal.. De lehet, hogy csak meg kéne néznem még egyszer?! Ez olyan film amúgy, amit meg lehet nézni még egyszer is...

 
justynaw   2019. 10. 07.

Nem egy szokásos, szirupos romantikus történet; egész nézhető film. Egyedül a túlságosan egyszerű történettel volt problémám, annyira kiszámítható volt a cselekmény, már a két kultúra találkozásából egyértelmű, hogy ok, itt most lesz egy kis ellentét. De mindenképp újszerű filmélményt nyújtott.


 
Nik   2019. 10. 06.

Teljesen beszippantott a film, annyira megdobogtatta a szívem ez a történet, hogy számomra az év egyik legmeghatározóbb filmélménye lett. Az biztos, hogy még meg fogom nézni, hiszen nem az a történet, amely kifejezetten megfekszi az ember gyomrát. Igazán könnyed, mégis tartalmas alkotás.

 
doobie   2019. 10. 04.

Ezt a filmet igazán megérte megnézni. Letisztult, üde, ártatlan, magával ragadó, szenzációs a karakterábrázolás. Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog, csak egy laza szórakozást kerestem, de sokkal többet kaptam.

 
Tchiva   2019. 10. 03.

Nem igazán tudtam, mire is számítsak a film kapcsán, azt gondoltam talán egy átlagos, ugyanakkor nagyon is nézhető romantikus filmet kapok majd, de az előzetes eleve nagyon felkeltette az érdeklődésemet, így adtam is egy esélyt A fényképnek. Az eredmény: bár a sztori talán egy kissé klisés, mindezek ellenére szerintem nagyon hangulatosra és magával ragadóra sikeredett a cselekmény. Így azt gondolom, hogy a pároddal igencsak kiváló moziélmény tud lenni.

A film összbevétele 550 508 dollár volt (imdb.com).

 

A film világpremierje az A-kategóriás 2019-es Sundance Filmfesztiválon volt.

(hp)
 

A film európai premierjére 2019. február 14-én került sor a Berlinale-n.

(hp)
 

A fénykép meghívást kapott a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválra.

(hp)
 

A filmet nem sokkal a premierje után a Prime Video VOD-szolgáltatásában is láthatták az érdeklődök 2019. májusától.

(hp)
 

A fénykép pozitív kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg is 76 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. szeptember).

(hp)
 
Régimódi mozi A fénykép, mintha egy másik korban készült volna, a romantikája is egy sokkal ártatlanabb kort idéz, így leginkább azok érezhetik jól magukat rajta, akik szeretik a régimódi, már-már szűzies romantikát. több»
 
Összességében ez egy indiai filmdráma, szépen tálalva, de nem romantikus film, és meg kell elégedni a lezáratlan befejezéssel is amit kapunk, bár én egyhamar nem fogok. Azonban az összkép azt kell mondjam, hogy a "jó" kategóriánál a középszint. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.