A film, ami világsztárrá tette Tom Hankset (nem a Forrest Gump)

Tom Hanks több évtizedes karrierje során megszámlálhatatlanul sokszor bizonyította, hogy korunk egyik legtehetségesebb színésze. Pályája elején még inkább komikus filmekben láthattuk, ám ahogy ő is, úgy a színészete is sokat érett az évtizedek során. Ma már egyike a legnagyobb drámaszínészeknek, aki előszeretettel bújik történelmi karakterek bőrébe is.

De ha megkérdezzük a rajongókat, hogy melyik filmmel futott be Tom Hanks annak idején, akkor a többség gondolkodás nélkül rávágja, hogy Forrest Gump. Tény, hogy ez az egyik leghíresebb, legemlékezetesebb alakítása, ám valójában nem ez hozta meg neki a világsikert. Mire eljátszotta Forrestet, már réges rég elismert név volt a szakmában.

Valójában az első igazán nagy sikert az 1988-as Segítség, felnőttem! hozta meg neki. Igaz, hogy előtte is olyan filmekben láthattuk már maradandót alkotni, mint a A pénznyelő vagy a Magas barna férfi felemás cipőben, de az első Oscar-jelölését bizony a Segítség, felnőttem! hozta meg neki.

A filmben egy 12 éves kisfiút alakít, aki egy varázslat folytán felnőtt testbe kerül. Számtalan film dolgozta már fel ezt a témát, de az egyik legjobb alakítás bizony Tom Hanks nevéhez fűződik. Innen pedig már egyenes út vezetett Hollywood legnagyobb sztárjai közé, ahol azóta is gyakran emlegetjük a nevét.

dráma | fantasy | romantikus | vígjáték

Josh a vidámparkban a kívánsággéptől azt kéri, bárcsak felnőtt lenne. Másnap meglepődve tapasztalja, hogy kívánsága megvalósult. Mivel otthonról elzavarják, egyedül kell... több»