Hamarosan a mozikban Michael Chaves filmje, melynek premierje kapcsán 8 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak napok kérdése, és a mozikban a horror rajongók milliói által várt A gyászoló asszony átka, melynek egyik különlegessége, hogy csak a közelmúltban derült ki, hogy a Démonok között univerzumában játszódik, a rendezői székét pedig az a Michael Chaves foglalta el, aki megkapta a Démonok között 3 rendezésének lehetőségét is.  

La Llorona. A Gyászoló Asszony. Egy rémisztő, nem evilági lény, amely saját maga okozta szörnyű sorsát, menny és pokol között ragadt, és nem találja a helyét. Valamikor réges-régen, amikor élt, féltékenységi rohamában vízbe fojtotta a gyerekeit, azután, amikor rájött, mit tett, utánuk ugrott. Azóta kísért a Földön, és halált hoznak a könnyei. Akik éjszaka meghallják a hangját, azok nem érik meg a reggelt. A Gyászoló Asszony a homályban bujkál, gyerekekre vadászik, és mindenre képes, hogy valamiképpen pótolja saját veszteségét. Büntetése az örök kín, bosszúja, hogy saját fájdalmát mások is kénytelenek átélni. Ahogy telnek az évszázadok, egyre rafináltabb módszerekkel, egyre kegyetlenebb elszántsággal sanyargatja az élőket. 1970-ben érkezett Los Angelesbe: egy szociális munkás (Linda Cardellini) és saját két kis gyereke is kénytelen rájönni, hogy a legendák nem hazudnak.
James Wan, a Fűrész elindítója, a Démonok között- és az Annabelle-filmek valamint Az apáca alkotója a horror műfaj legsikeresebb művelője ismét megmutatja, mennyit tud a borzongatásról!

A horror főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Linda Cardellini, Sean Patrick Thomas, Patricia Velásquez, Raymond Cruz, Madeleine McGraw, John Marshall Jones és Andrew T. Lee. A forgatókönyvet Tobias Iaconis és Mikki Daughtry szerezte.

Íme 8 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A szintén a Démonok között franchise-hoz tartozó Annabelle-ből (2014) ismert Tony Amendola-t ismét Perez atya szerepében láthatjuk A gyászoló asszony átkában.
  • A többnyire televíziós sorozatok mellékszereplőjeként ismert Raymond Cruz első hollywodi filmszerepe.
  • A Démonok között franchise atyja, James Wan számos interjúban méltatta az elsőfilmes Michael Chavest. Wan annyira elégedett volt a direktorral, hogy rábízta a Démonok között 3 rendezői székét is.
  • A Démonok között univerzumának hatodik egészestés mozifilmje.
  • A gyászoló asszony átka Michael Chaves rendezői bemutatkozása.
  • Bár a markekting kampány idején egész végig úgy harangozták be a filmet, mint egy önálló horrort, James Wan csak néhány héttel a premier előtt hozta nyilvánosságra, hogy A gyászoló asszony átka valójában a Démonok között franchise spin-offja.
  • A film világpremierje a South by Southwest filmfesztiválon volt 2019. március 15-én.
  • A film vegyes kritikai fogadtatásban részesült. A gyászoló asszony átka jelenleg 50 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

Hazai premierdátum: 2019.04.18.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: