75 Aquaman  (2018)

Peter Jackson alighanem a filmtörténelem két legepikusabb trilógiáját készítette el  A Gyűrűk Ura és a  A hobbit szériával.

A filmrendező egy a közelmúltban adott interjúban beszélt arról, miért is nem vállalta korábban az Aquaman rendezését. Jakcsont a Warner Bros. stúdió ugyanis két alkalommal is felkereste a produkcióval kapcsolatban.

„Megkérdezték tőlem, rajongok-e az Aquamanért, azt feleltem, hogy ’Nem’. Fél évvel később újra csengett a telefonom, ’Peter, te ugye nagy rajongója vagy az Aquamannek?’, ’Nézd, Kevin, elmondtam már egyszer, csakis olyasvalamivel szeretnék foglalkozni, amibe teljes szenvedéllyel bele tudom magam vetni. Egyszer olvastam a Tintint, de ennyi’”, nyilatkozta a rendező a stúdió producere, Kevin Tsujihara megkeresésével kapcsolatban.

Az Aquaman ennek ellenére hatalmas sikernek örvendett James Wan rendezésében is. Noha Jackson korábban részt vett a Ragadozó városok munkálataiban, a film nem aratott osztatlan sikert. Arról pedig egyelőre nincsenek további hírek, hogy a rendező két éven belül előrukkolna valamilyen újabb monumentális produkcióval.