Arról sokat lehet vitatkozni, hogy A Gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi jó vagy rossz sorozat. Arról viszont kevésbé, hogy korszakos alkotás, hiszen a valaha készült legdrágább sorozatról van szó. Csak az első évad elkészítése 400 millió dollárba került és mivel eleve öt évadban gondolkoznak, ez a szám a következő években a többszörösére nőhet. De ez nem jelenti azt, hogy mindenki elégedett is vele. Például az eredeti A Gyűrűk ura trilógia egyik sztárja nemrég egy interjúban nyíltan támadta az egész projektet.

Bernard Hill a legtöbb rajongó számára Theoden királyként ismert, de a most 77 éves angol színész számos nagyszerű filmben szerepelt már korábban is. Láthattuk a Gandhiban, A Bountyban, Az első lovagban, valamint ő volt a kapitány a Titanic moziban.

A színész a Metro magazinnak adott interjút, amelyben feltették neki a kérdést: látta-e A Gyűrűk ura – A hatalom gyűrűit. A válasza rövid volt és tömör: „Nem, mert nem érdekel." – azért ennél aztán egy picit jobban is kifejtette a véleményét, amely finoman szólva sem rózsás.

Elmondása szerint az egész A Gyűrűk ura sorozat nem több mint pénzszerző projekt. És mint ilyen, ő nem kér belőle. Nem is nézi meg és nem is vállalt volna benne szerepet, ha egyáltalán felkérik rá. Mondandója végén persze sok szerencsét kívánt a sorozatnak és készítőinek, de hozzátette, szerinte a nyomába sem érhet az eredeti trilógiának.

Ugyanezen beszélgetés során az is kiderült, hogy Bernard Hill szerint már A hobbit trilógia is felesleges volt. Bár ügyesen kibővítették három egész estés mozira, valójában egy vékonyka könyvről van szó. Szerinte már azokkal a filmekkel is túlzásba estek. Az egészet egy gumiszalaghoz hasonlította, amelyet csak egy bizonyos pontig lehet nyújtani, aztán elszakad.