73 Téboly  (2020)

Az elmúlt hétvégén megérkezett a hazai mozikba Derrick Borte filmje, a Téboly Russell Crowe főszereplésével. A film 86 szavazat után 68 százalékon áll a Magyar Filmadatbázisban.

Ahogy a Mulant és a Tenetet, úgy a Tébolyt is hatalmas várakozás előzte meg, kérdés persze, hogy vajon megérte-e várni. A történet pofonegyszerű: egy teljesen bekattant országúti ámokfutó szabályos bosszúhadjáratba kezd. Ezt a sztorit vegyítette filmjében Borte felkavaró és pörgős akcióval, de lássuk mit szóltak ehhez a koktélhoz a Mafab szavazói:

“Már a kezdés megadja az alaphangulatot, az utána következő utcai kamerás videók pedig alátámasztják mindazt, amit a film próbál sugallni: hogy bizony ebben a túlpörgetett világban bármikor, bárki, bárhol bekattanhat, főleg aki ráadásul még gyengébb idegzetű is” - írja a Hetedik nevű felhasználónk.

Ezzel szemben sandor már keményebben fogalmazott: “Feszültség van benne, azt elismerem, de nagyon bugyuta és életszerűtlen az egész, ami nagyon el tudja venni a kedvem. A főszereplő nő viselkedésére nincs magyarázat, illete arra, ahogy megírták... rémes... Két csillagnál nem ért többet.”

Az már korábban is tudható volt, hogy a Téboly az agyatlan akciónál nem igazán vállal többet, de azt nagyon teljesíti. A kritikusok ebből kifolyólag meglehetősen fenntartásokkal fogadták, úgy tűnik azonban, hogy a nézők egy részének pont ezzel sikerült elnyerni a tetszését:

“Brutális thriller, aki csípi ezt a műfajt, mint én, az nyálcsorgatva fogja nézni. Az elején elkapott és aztán nem is eresztett, a párom úgy kapaszkodott a karomba, hogy azt hittem, eltöri az ujjaim. Nézzétek!” - írja DisziG.

A Téboly tehát már a mozikban, amelyről még többet megtudhatsz a film adatlapján!