A héten a mozikban: Az év legnagyobb filmje DiCaprióval és még 4 film, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (42. hét, 2023)

Kell-e jobb indok arra, hogy az ember moziba akarjon menni, hogy Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio és Robert De Niro új filmje ezen a héten debütál? De ha az 1920-as években játszódó kriminél valami lazábbra vágyunk, akkor jöhet az új magyar vígjáték, esetleg a szabadulószobás sci-fi thriller. Készülhetünk egy kutyás thrillerre, illetve egy lengyel történelmi drámára is. Változatos hét lesz ez.

#5

dráma | romantikus | történelmi

Varsóban, 1968-ban, a színpadon. Márciusban diáktüntetés alakul ki, válaszul arra, hogy két disszidensnek minősített diákot igazságtalanul kizártak az egyetemről. A... több»

Varsó, 1968. Márciusban diáktűntetés alakul ki két, disszidensnek kikiáltott tanuló egyetemről való jogellenes kirúgása ellen, valamint a Kazimierz Dejmek rendezte, a lengyel Nemzeti Színházban játszandó újraadaptált darab védelmében, aminek előadásait 11 este után január végén betiltották a politikai erők, megsértve ezzel a szólásszabadságot. Adam Mickiewicz „Ősök” című verses drámáját az egyik legnagyobb európai romantikus műként tartják számon, igazi nemzeti kincse Lengyelországnak, azonban a felsővezetők anti-szovjet nézeteket véltek felfedezni az 1824-ben íródott kötet friss színpadi változatában. Idáig a történelmi gyorstalpaló, ez az alapszituáció. Ebbe ágyazódik bele a kitalált főszál. Haina és Janek együtt tűntetnek, mi több, szerelembe esnek, ám akad egy bökkenő: családjaik a zavargások külön-külön oldalán állnak. A fiatalok őrülten szeretik egymást, s miközben többek között a romantika egyik legnagyobb szerzeményéből készült színdarabért küzdenek, ők maguk egy másik klasszikus alaphelyzetébe keverednek. Pont, mint Rómeó és Júlia, akár hozzátartozóiknak ellenszegülve is megfeszülnek kapcsolatukért, mialatt országukban egyre csak fokozódik a forradalom szele. De vajon sikerrel járnak és beteljesülhet kapcsolatuk, vagy hasonló sors vár rájuk, mint Shakespeare hőseire?
#4

83 DogMan - A kutyák ura  (2023)

(12) (8)

dráma

Telekom TVGO

Douglas már fiatal kora óta küzdött azzal, hogy megtalálja a világban és a társadalomban a helyét, ezért inkább a kutyák társaságában keresett barátságot. Négylábú... több»

Douglas kiskora óta nem találja a helyét a világban és a társadalomban, ezért az emberek helyett a kutyákhoz fordul. Feltétel nélküli rajongása a négylábúak iránt egy sajátos élet kialakítását eredményezi: csak bennük bízik, csak velük érzi magát biztonságban. Emiatt a számkivetett férfi a kutyái segítségével sajátosan értelmezi a törvényeket is. Ha kell, a hozzá hasonló elesettek védelmezőjeként lép fel, szembeszállva akár a maffiával is. Nem retten vissza a kegyetlen erőszaktól sem – főleg, ha a bosszú vezérli.
#3

dráma | sci-fi | thriller

Telekom TVGO

Adrian (Marven Gabriel Suarez-Brinkert) és barátai részt vesznek egy megmérettetésen, ahol egy szabadulószobába küldik őket. Ám a várakozásokkal ellentétben a helyszínen egy... több»

Egy csapat fiatalt egy szabadulószobás kalandba csábítanak, amiről kiderül, hogy egy kísérlet, ami a legvadabb rémálmaikat is felülmúlja. Egy mesterséges intelligencia segítségével a játékot személyre lehet szabni, hogy mindenki a legmélyebb félelmével szembesülve próbálja meg túlélni azt.
#2

67 Cicaverzum  (2023)

(3) (1)

dráma | romantikus | vígjáték

Fáni, a fiatal nő nehezen találja párját. A lány teljesen lemondott arról, hogy valaha is szerelmes lehet még, egy nap viszont egy fekete macska kezd el neki udvarolni. Fáni sikeres... több»

A Cicaverzum egy harminc éves lányról, Fániról szól, aki a múltja miatt már rég lemondott a szerelemről, ám egy napon elkezd neki udvarolni egy fekete macska. Fáni sikeres építész, de szíve mélyén megmaradt kislánynak, így bedől a macsó Macskának, annak ellenére, hogy a kandúr hangját csakis ő hallja. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a nárcisztikus Macska miatt olyan mélyre kerül, hogy majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De mit szól ehhez Mihály, a macska sármos gazdája?
#1

72 Megfojtott virágok  (2023)

(31) (5)

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Apple TV+

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»

A David Grann nagysikerű bestsellere alapján készült „Megfojtott virágok” az 1920-as évek Oklahomájában játszódik, és az olajból meggazdagodott oszázs indián nemzet tagjainak sorozatos meggyilkolását meséli el; egy sor olyan brutális bűneset krónikája, mely az amerikai bűnüldözés legsötétebb fejezete volt.