A Joker az év legjobb filmje?

Az IMDB az év legjobbjának választotta a Jokert, miután az nem csak a legtöbb kattintást hozta náluk, de a népszerűsége is az egekben van. Arról nem is beszélve, hogy a film sorra kapja a jelöléseket a különféle díjakra, amelyek jó részére komoly eséllyel pályázik is. Arról nem is beszélve, hogy az első R-besorolású (vagyis 17 év alatt csak szülői felügyelettel nézhető) film lett, amely átlépte az egymilliárd dolláros bevételt.

A Todd Phillips rendezésében készült DC-képregényes eredettörténet hatalmas sikernek számít mind a kasszáknál, mind a kritikusoknál, de főleg a rajongók szemében. Ezzel a főhőst alakító Joaquin Phoenix igen illusztris társaságba lépett be, ugyanis Jokert igen neves színészek formálták meg előtte – de talán egyikük sem olyan hitelesen, mint ő.

Ez meg is hozta a jelöléseket a filmnek több fronton is. A Golden Globe díjátadáson a legjobb film (dráma) kategóriában indul, de a legjobb rendező, a legjobb színész és a legjobb zene kategóriában is jelölték. A Screen Actors Guild Award-díj is kinézhet Phoenixnek, amely sokak szerint az Oscar-díj előszobája.

A Joker egyébként az IMDB oldalán nem egyszerű filmeket utasított maga mögé, hiszen több Marvel-mozit, illetve Disney-filmet is megelőzött. A listán szerepel ugyanis a Pókember – Idegenben , a Marvel Kapitány, a Bosszúállók: Végjáték, valamint az Aladdin és Az oroszlánkirály is. De olyan alkotások is benne vannak a tíz legjobb között, mint az Az - 2. fejezet, az Alita: A harc angyala vagy épp a Volt egyszer egy Hollywood.