A Karib-tenger kalózai 6: Remek hírt kaptak a franchise rajongói

Jerry Bruckheimer, A Karib-tenger kalózai producerének elmondása szerint a hatodik filmet az egyik eredeti forgatókönyvíróval készítik el. 

A producer látszólag megerősítette A Karib-tenger kalózai 6. részét. Miközben a Comicbook.com-nak beszélt a Top Gun: Maverick sikeréről, Bruckheimer elárulta, hogy a Karib-tenger kalózai 6. rész készül, a forgatókönyvet pedig Ted Elliott, az Aladdin és a Shrek veterán forgatókönyvírója írja. Elliott Terry Rossioval együtt írta a Karib-tenger kalózai franchise első négy filmjét. Bruckheimer a következőket nyilatkozta:

"Nagyon izgatott vagyok, fantasztikus lesz. Éppen most állítjuk össze. Még dolgozunk a forgatókönyvön, de nagyon egyedi, és az egyik eredeti író, aki az első filmet írta, Ted Elliott, ismét velünk van a fedélzeten! Remekül beszéli a nyelvet, remek karaktereket ír, és fantasztikus történeteket mesél el."

A Top Gun:Maverick kolosszális sikere után Bruckheimer úgy tűnik, hogy felugrott az örökölt folytatások szekerére, mivel ígéretes híreket szivárogtatott ki  A nemzet aranya 3 és a Beverly Hills-i zsaru közelgő negyedik részével kapcsolatban is, amelynek forgatása ebben a hónapban kezdődik. Bruckheimer azt tervezi, hogy Nicolas Cage-et is visszahozza A nemzet aranya 3. részhez, de Cage vonakodása a mainstream filmekkel szemben megnehezítheti a dolgot. A Bad boys - Mire jók a rosszfiúk? legújabb folytatása is halad előre, bár a Will Smith-féle pofonbotrány miatt a film gyártása csak néhány év múlva kezdődik meg.

Johnny Depp visszatérése is szóba jöhet A Karib-tenger kalózai kapcsán, ha Bruckheimer közvetlen folytatást tervez. Néhány hónappal ezelőtt a producer megerősítette, hogy két Karib-tenger kalózai-film van fejlesztés alatt, egy Margot Robbie-val a főszerepben és egy nélküle. A hírek szerint Christina Hodson (Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)) írja a Robbie női főszereplésével készülő spinoffot, a másikon pedig Ted Elliott dolgozhat, tekintve a franchise-ban szerzett tapasztalatát.

Ugyanakkor lehetséges, hogy Bruckheimer és Elliott csak Robbie filmjén dolgozik, mivel Johnny Depp világossá tette, hogy nem áll szándékában visszatérni a franchise-ba. Egy olyan Karib-tenger kalózai-filmnek pedig, amelyben Depp nem alakítaná Jack Sparrow-t, valószínűleg egyáltalán nem is lenne értelme, és a rajongók körében sem szerepelne túl jól.

Johnny Deppet viszont letaglózza, hogy soha nem kapott lehetőséget arra, hogy elbúcsúzzon a szeretett franchise-tól. Úgy érzi, elárulta őt a Disney, és akkor sem dolgozna újra a stúdióval, ha 300 millió dollárral és egymillió alpakkával jönnének hozzá, ahogy azt az Amber Heard-el folytatott pereskedés során mondta. És minden joga megvan a dühhöz, hiszen a Disney úgy rúgta ki, hogy nem engedte, hogy előadhassa az ügyét, viszont továbbra is hasznot húzott a nevéből.

"Nem távolították el a karakteremet a körhintákról. Nem állították le a Jack Sparrow kapitány babák árusítását. Nem állították le az eladásokat. Csak nem akarták, hogy valami nyomot hagyjon maga után, amit megtalálnak."

Depp képviselői is elutasították a legutóbbi pletykákat a színész esetleges visszatéréséről, így hacsak a folyamatban lévő rajongói petíció tényleg nem halad előre, akkor azt kell feltételeznünk, hogy Robbie lesz a franchise új arca. Egy dolog azonban biztos, a Karib-tenger kalózai sorozat hatodik kalandjára is sor kerül, de arról egyelőre nincs hír, hogy ez egy spinoff, reboot vagy folytatás lesz.

Addig is, ha kíváncsi vagy egy vicces bakivideóra, ezt a videót érdemes megnézned.