A kis hableány: A rasszista támadások ellenére gigászi Disney-rekord dőlt meg

Az elmúlt években már igazán megszokhattuk, hogy a Disney most épp az élőszereplős bőrt húzza le korábbi sikeres rajzfilmjeiről. És azt is megszokhattuk már, hogy igyekeznek minél színesebb szereplőgárdát összeboronálni ezekre a filmekre. Így lehetett Will Smith a dzsinn, illetve így lehet Cynthia Erivo a kék tündér a Pinokkióban. Most épp A kis hableány élőszereplős adaptációja verte ki a biztosítékot sokaknál, de a film már most, a premier előtt rekordot döntött.

A kis hableány történetét mindenki ismeri: Ariel arra vágyik, hogy megismerje az emberek világát, ezért alkut köt a gonosz Ursulával, hogy a hangjáért cserébe lábakat kapjon. Így próbálja meg elnyerni a herceg szívét, ami ha nem sikerül, visszaváltozik sellővé és örökre Ursula rabszolgája lesz.

Ahogy korábban már számos népszerű Disney-meséből, jövőre ebből is élőszereplős mozi lesz, amelynek egész korrekt szereplőgárdát sikerült felmutatnia. Ursulát Melissa McCarthy alakítja, Triton királyt pedig Javier Bardem A címszereplő Arielt pedig Halle Bailey (nem keverendő a másik Halle-vel).

A szereposztás már ismert egy ideje, de a napokban bemutatott első előzetes után valóságos kritikacunami árasztotta el a világhálót: a rajongók sehogy sem tudnak megbarátkozni a gondolattal, hogy egy színesbőrű színésznő játssza el Arielt. De sokan vannak olyanok is, akik üdvözlik a Disney hozzáállását, hogy új megközelítésből meséljék el a történetet.

Akár tetszik az embereknek Halley Bailey Arielként, akár nem, egy dolog biztos: A kis hableány már most, jóval a bemutatója előtt rekordernek számít. Amióta a Disney élőszereplős adaptációkat gyárt, még egyik után sem volt ekkora érdeklődés, legalábbis az előzeteseik iránt. Csak az elmúlt néhány évet nézve a Demóna 2: A sötétség úrnője előzetesét 62 millióan nézték meg, a Szörnyella előzetesét 68 millióan, míg az Aladdinéra 74 millióan voltak kíváncsiak. Az eddigi rekorder A szépség és a szörnyeteg volt 94 millióval, de A kis hableány most ezt is lepipálta: az előzetest ugyanis 104 millióan nézték meg!

családi | fantasy | kaland | musical | romantikus

A kis hableány egy magával ragadó mese, amely minden korosztály szívét elnyerte. A történet egy fiatal és kíváncsi hableány, Ariel történetét követi nyomon, aki Triton... több»