A Lucasfilm megvédte Bébi Yodát, akire nagyon kiakadtak a rajongók

Bárhogy is nézzük a Disney+-on futó Mandalori jócskán Bébi Yodának köszönheti a sikerét, aki az új évad második epizódjában alaposan kihúzta a gyufát a rajongóknál. Ezen a ponton szeretnénk is jelezni, hogy alábbi cikkünk cselekményleírást tartalmazhat.

Szóval a “Passenger” című részben hősünk egy új megbízást vállal, amely során egy ismeretlen békahölgynek segít eljutnia társához. A szállítmány azonban még ennél is értékesebb, hiszen a hölgy magával hozza a megtermékenyítésre váró tojásait, így ha azokat a távolban lévő párja nem termékenyíti meg, akkor a teljes faja kipusztulhat.

Bébi Yoda azonban néhány jelenetben képtelen türtőztetni magát, így amíg hőseink nem figyelnek rá, ő sorban elkezdi felfalni az ivadékokat. Az epizód megjelenése után szinte robbant a közösségi média, többen kifogásolták, hogy a jelenet még így is gyakorlatilag egy élőlény kihalásából csinál poént.

A helyzet a napokban pedig odáig fajult, hogy maga a Disney egyik kreatív vezetője posztolt arról, amelyben az igyekezett megmagyarázni, hogy megtermékenyítetlen tojásokról van szó, így a gyermek akár tyúktojást is fogyaszthatott volna, amelyet mi magunk emberek is megteszünk minden nap.