Kizökkent az idő; - ó kárhozat, hogy én születtem helyre tolni azt! - mondá Vasember, midőn társaival együtt visszautazott az időben, hogy megölje Thanost... vagy valami hasonló. Ilyesmire számíthatunk idén ősszel, amikor a négy megjelent Bosszúállók moziból shakespeare-i képregény készül a Quirk Books és Ian Doescher jóvoltából.

Bizony, a Marvel Studios megállapodott a Quirk Books képregénykiadóval, egyezségük pedig a négy Bosszúállók mozira terjed ki. Ennek fényében idén ősszel egy gyűjteményes kötetben fog megjelenni a Bosszúállók, a Bosszúállók: Ultron kora, a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték képregény változata.

De nem akármilyen képregény változat lesz ez, hisz mint tudjuk, valójában a filmek is képregények feldolgozásai. A csavart itt a sztoriban Ian Doescher munkássága rejti, ő ugyanis mestere a híres művek shakespeare-i stílusú kiparodizálásának. És pontosan ugyanezt fogja tenni Vasember, Amerika kapitány és a többiek kalandjaival is.

Az ígéretek szerint rejtett utalásokban, poénokban és persze drámai monológokban sem lesz hiány, de természetesen a mű mindvégig hű marad majd az eredeti sztorihoz. Csak épp egy (nem) picit kifacsart formában tálalja majd azt.

Minderre elvileg nem is kell olyan nagyon sokat várnia a műkedvelő rajongóknak, ugyanis a William Shakespeare’s Avengers: The Complete Works a tervek szerint szeptember 28-án fog megjelenni.