A parfümkészítő a Netflixen: A kultfilm adaptációja egy megszállott sorozatgyilkosról

Patrick Süßkind 1985-baen megjelent Parfüm: Egy gyilkos története című regénye hatalmas sikert aratott. Megérkezett A parfümkészítő című adaptáció.

A kötetből Tom Tykwer rendezett azonos című filmet 2006-ban Ben Whishaw főszereplésével, most pedig a Netflix is előrukkolt a saját adaptációjával. A történetet egy rendkívüli szaglással megáldott parfümkészítőről szól, aki egyre radikálisabb lépésekre szánja el magát, hogy megtalálja a tökéletes és ellenállhatatlan illatot. 

MIRŐL SZÓL A NETFLIX ADAPTÁCIÓJA?

Ahogy a cím is sugallja, A parfümőr valójában nem a Parfüm teljes adaptációja. A film az eredeti motívumokat arra használja fel, hogy egy új, saját történetet meséljen el. Ez a történet tehát nem a 18. században játszódik.

A sztori középpontjában egy fiatal felügyelő (Emilia Schüle) áll, aki nemrégiben elvesztette a szaglását, így bármit megadna azért, hogy visszanyerje ezt az érzékét. Rövidesen találkozik egy karizmatikus parfümkészítővel (Ludwig Simon), aki a tökéletes illat keresése közben a gyilkosságtól sem riad vissza, így kezdetét veszi egy igencsak veszélyes játszma.

MENNYIRE AKTUÁLIS?
Különösen egy olyan időszakban, amikor a szokásosnál több ember szenved a szaglás elvesztésétől, amely köztudottan azokat érintheti, akik átestek a koronavírus-fertőzésen, a film ebből a szempontból egy igencsak érzékeny témát feszeget.

MIKOR NÉZHETED?

Az eredeti regényt 48 nyelvre fordították le, a mai napig pedig közel 20 millió példányban kelt el. A parfümkészítő szeptember 21-én debütál a Netflix műsorkínálatában reggel kilenc órakor.

LÁSSUK AZ ELŐZETEST!

A film előzetesét idelent tudod megnézni, ha pedig kedvet kaptál hozzá, a mafabos adatlapról a Lejátszás a Netflixen mezőre kattintva rögtön el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.

dráma | krimi | thriller

Egy nyomozó története, aki szeretné visszaszerezni szaglását és szerelmét - ennek érdekében pedig hajlandó összedolgozni egy parfümkészítővel, aki mindent megtesz azért,... több»