A Pókembertől a Die Hardig: 7 filmszerep, amit eredetileg Schwarzenegger alakított volna

Arnold Schwarzenegger elmondhatja magáról, hogy igen hosszú és tartalmas karrier van már a háta mögött. Volt testépítő bajnok, majd ünnepelt akciósztár, kormányzó végül újra mozisztár. A színész rengeteg emlékezetes filmben szerepelt, de neki sem jött össze mindig minden.

Most mutatunk hét olyan filmes projektet, amelyben ő is szerepelt volna, de vagy a filmek nem valósultak meg, vagy nem ő kapta meg az adott szerepet. Az alábbi felsorolásban lesznek érdekes meglepetések is.

Pókember James Cameronnal?

Valamikor a Titanic elsüllyedése és az ezredforduló között James Cameron is nagyon hajlott rá, hogy moziba vigye a falmászót. A rendezőlegendának elég határozott elképzelései voltak a filmről. Többek közt az, hogy a főgonosz Dr. Octopus lett volna. És erre a szerepre Arnold Schwarzeneggert nézte ki. Mint ismert, ebből a projektből semmi sem lett, majd jött Sam Raimi trilógiája. Így belegondolva, annyira talán nem is bánjuk, két okból sem. Egyfelől Alfred Molina zseniális Dr. Octopus lett később, másfelől aki egy picit is ismeri a karaktert, az tudja, hogy annak megjelenése a legkevésbé sem hasonlít semmire, amit Arnold Schwarzenegger valaha is eljátszott…

Total Recall 2

Az egykori Carolco Picturesből született C2 Pictures az előd több filmjének jogait is megörökölte, köztük volt a mára kultstátuszt élvező Total Recall - Az emlékmás. A Marson játszódó sci-fi-thriller főhőse Arnold Schwarzenegger volt, így amikor megszerezték a jogokat és jött az ötlet, hogy folytatást készítenek hozzá, egyértelműen ő volt az elsőszámú jelölt a főszerepre. Csakhogy a színész nagyjából kommentár nélkül dobta vissza a neki elküldött forgatókönyv-tervezetet, a filmből pedig végül nem lett semmi (csak később egy remake). Érdekesség, hogy a másik ilyen projekt a stúdiónál az Elemi ösztön volt, amely végül megkapta a folytatását, bár ne kapta volna…

A Feláldozhatók már a ’90-es években elkészülhetett volna

Kétségtelen, hogy volt valami kis bűnös élvezet abban, amikor Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone és Bruce Willis egy akciófilmben szerepelt több más ’90-es évekbeli akciósztárral. Ám azt kevesen tudják, hogy egy nagyon hasonló film ötlete már a ’90-es években megszületett, méghozzá a Sgt. Rock képregények alapján. Ebben Arnold Schwarzenegger lett volna a főszereplő, de Sylvester Stallone és Bruce Willis is felbukkant volna. A projekt végül költségvetési gondok miatt esett kútba, bár néhány éve újra felmerült az ötlet. Csak épp most már valószínűleg egészen más gárdával készülne el.

Két tűz között 2

Arnold Schwarzenegger egyik legnépszerűbb akció-vígjátéka, amelynek egyik legemlékezetesebb jelenetében Jamie Lee Curtis lejt neki elég forró táncot. James Cameron nagyon szeretett volna folytatást készíteni az 1994-es mozihoz, amiben az eredeti szereplőgárda nagy része is visszatért volna. Csakhogy jött 2001. szeptember 11. és utána a rendező örökre elvetett a folytatás ötletét.

Arnold, drágán add az életed!

Bizony, Bruce Willis ikonikus szerepére annak idején Arnold Schwarzenegger is jelölt volt. Fel is ajánlották neki John McClane szerepét, de a színész visszautasította. Mondhatjuk, hogy szerencsére, hiszen így képbe kerülhetett Bruce Willis, a többi pedig már történelem. De ha egy picit jobban belegondolunk, nagyon nehéz lenne a csupa izom Arnold Schwarzeneggert a halandó és összességében tök hétköznapi John McClane bőrben elképzelni. És az is erősen kérdéses, hogy befért volna-e abba az ominózus szellőzőbe…

Arnie, a fogtündér

Ezt a nem feltétlenül hálás szerepet végül egy másik izomkolosszus, Dwayne Johnson kaparintotta meg, más kérdés, hogy mennyire járt jól vele. A film készítői már a ’90-es években is tervezték a forgatást, de az évtizedeken át nem valósult meg, később pedig már egy fiatalabb színészt kerestek a szerepre. Így került a képbe a Szikla. Nekünk pedig megmaradt Arnold Schwarzenegger az ovizsarunak inkább.

Egy középkori kaland Paul Verhoevennel

A Total Recall – Az emlékmásban már dolgozott együtt Paul Verhoeven rendezővel, aki híres a nyers, már-már testhorrorba forduló ábrázolásmódjáról. Elég csak a marsi felszínen játszódó szemkigúvadós jelenetre gondolni. De lett volna lehetőségük újra együtt dolgozni, méghozzá a rendező egy középkori projektjében, a Crusade-ben. Ez egy egészen erőszakos, komor hangulatú kalandfilm lett volna, ám a Carolco Pictures 1994-ben elkaszálta a projektet. Helyette a gigantikus bukássá vált A kincses sziget kalózainak adták az erre félretett 100 millió dollárt. Lehet, nem csődöltek volna be két évvel később, ha akkor jobban döntenek.