A Sherlock Holmes 3 csak a kezdet, Robert Downey Jr. nagy fába vágja a fejszéjét

Az HBO Max több tévés spin-offot tervez Robert Downey Jr. Sherlock Holmes-filmjeiből. A két tervezett sorozat állítólag nem Holmesról vagy Dr. Watsonról szólna.

A Rocketman rendezője, Dexter Fletcher készíti a Sherlock Holmes 3-at, de ez csak egy újabb kezdet lesz, és nem a vég. A Deadline szerint ugyanis az HBO Max azt tervezi, hogy a Sherlock Holmes-filmekből két különálló tévésorozatot készít. 

Üröm az örömben, hogy egyik sem Downey Holmesáról, vagy Jude Law Dr. John Watsonjáról fog szólni, ugyanakkor Downey producerként az első sorból irányítaná a dolgokat. A portál információ alapján a két sorozat olyan karakterek köré épül, akiket eddig még nem láthattunk, ami elég vad ötletnek tűnik egy olyan franchise-tól, ami Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes-történetein alapul.

A Deadline az HBO Max Peacemaker - Békeharcos című sorozatához hasonlítja a koncepciót, amely Az Öngyilkos osztagban bemutatott karakter történetét mutatta be, de egyértelmű volt, hogy melyik univerzumban játszódik a széria, és erről a cameók is gondoskodtak. 

Most tehát az a kérdés, hogy vajon a Holmes-verzum melyik két másik karaktere bírna el saját sorozatot. A két film már bemutatta Moriartyt, Irene Adlert és Mycroftot, de nagyon úgy tűnik, hogy nem közülük kerülnek ki a befutók.