A Star Wars IX rendezője kiborult, amiért a Lucasfilm nem az ő változatát küldte a mozikba

Bár az előzetesek alapján a Skywalker kora epikus lezárást ígért minden idők egyik legnépszerűbb filmsorozatának, a premiert követően számos csalódott rajongói és kritikusi visszhang érkezett a produkcióra.

Sokan ugyanis kifogásolták egyrészt, hogy a film túlságosan is kiszolgálja a rajongói igényeket, és bár a Skywalker kora rengeteg korábban felmerült kérdésre választ hagy, több szempontból sűrű és kaotikus a cselekménye.

Egy korábbi interjúban a rendező, J.J. Abrams már elmondta, hogy számoltak ezzel a fogadtatással, hogy lényegében kap majd hideget és meleget is a film, a We Got This Covered magazin legfrissebb értesülései szerint azonban Abrams maga sincs megelégedve a végeredménnyel.

A hírek szerint legalábbis Abrams számos elképzelése nem került bele a film végső változatába, arra pedig, hogy valaha is napvilágot lásson egy rendezői változat, szinte semmi esély nincs. A rendezői változatban nem csupán Palpatine visszatérése is alaposabb magyarázatot kapott volna, hanem Rey származását is jobban megismerhették volna a rajongók, illetve Rose is több játékidőt kapott.

Ez a verzió állítólagosan azonban magánál a Lucasfilm elnökénél, Kathleen Kennedynél is elhasalt, így az már a vágószobából sem került ki. Sajnos egyelőre azt sem lehet tudni, valójában mekkora mennyiségű filmanyag az, amely nem került bele a film végső változatába.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az utolsó felvonásához érkezett a legendás Skywalker-saga. Nem sokkal a crait-i ütközet után egy félelmetes és ismerős hang csendül fel az éterben. Az évtizedek óta halottnak... több»