Bármekkora meglepetésnek is bizonyult Hayden Christensen (legutóbbi szerepei a galériánkban) castingolása Anakin Skywalker szerepére, nála jobban senki sem lepődött meg, amikor megkapta azt.

A színész a 2002-ben megjelent A klónok támadásában formálta meg először a karaktert, az Empire magazinnak adott legfrissebb interjúban pedig elmondta, hogy miután megtudta, hogy Leonardo DiCaprio is ott van a jelöltek listáján, nagyon hamar letett arról, hogy övé lesz a szerep.

“Hallottam, hogy találkoztak Leonardóval és egy csomó más színésszel. Ez csak megerősített abban a hitemben, hogy a szerepet egy másik színész kapja. Az egész meghallgatási folyamat során az első naptól kezdve azt mondtam magamnak, hogy nem fogom megkapni a szerepet. Egyszerűen nem volt rá lehetőség. És azt hiszem, ez valószínűleg sokat segített nekem, mert ez sok szempontból felszabadított. Így aztán tényleg meglepetésként ért, amikor megkaptam “ - mondta a színész.

Bár a film megjelenését követő években Christensen alakítását számos kritika érte, a rajongók szinte egyöntetűen imádták az Obi-Wan Kenobi és az Ahsoka sorozatokban való visszatérését.

“A karaktert kritizálták, az alakításomat kritizálták, és ez a része sz@r volt. Amikor a Baljós árnyak kijött, nagyon izgatott volt mindenki, hogy egy új Star Wars-ot csináltak, és hogy ez Darth Vader háttértörténete lesz. De voltak barátaim, akiket felháborított, hogy a karaktert egy fiatal kölyökként mutatták be. Megnéztem a filmet, és imádtam. Minden volt benne, amit akartam, és még annál is több. És nem értettem, hogy mi volt a különbség a film, amit láttam, és a negatív kritikák között” - tette hozzá Christensen.

“Azt hiszem, ez a fajta kritika bizonyos értelemben abból fakad, hogy nem sikerült megszabadulni a saját hitetlenségünktől. Ha beülsz egy moziba, és az első kocka azzal kezdődik, hogy 'Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban', akkor ez megadja a terepet, hogy bármi lehetséges jöhet. Ezeknek az embereknek nem kell úgy hangozniuk és viselkedniük, ahogyan azt mi elvárnánk” - mondta a színész.

Az Ahsoka és az Obi-Wan Kenobi is elérhető a Disney+ műsorkínálatában, a sorozatok mafabos adatlapján található Disney+ ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

73 Ahsoka  (2023)

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

A sorozat a Csillagok háborújának ismert karakterét, Ashoka Tanot mutatja be. Az események a Mandalori sorozat idejében játszódnak majd. több»