A Tűnj el! rendezője elkészíti a Kampókéz remake-jét?

A Kampókéz-sorozat a maga nemében és idejében igen jó nevű horror-szériának számított, és számtalan gyerek éjszakai elalvását nehezítette meg, de végül nem nemesedett olyan legendává, mint a Rémálom az Elm utcában vagy a Halloween - A rémület éjszakája. Pedig igen neves csapat állt mögötte: Bernard Rose írta és rendezte, a különleges hangulatú zenéért Philip Glass felelt, a gyilkos démont pedig Tony Todd alakította.

Ám lehet, hogy a film hamarosan elnyeri azt a státuszt, amit érdemelne, mert úgy hírlik, hogy a Monkeypaw Productions-t érdekelné egy esetleges remake – a céget pedig nem más vezeti, mint Jordan Peele, aki az elmúlt évek egyik legsikeresebb, alacsony költségvetésű horrorfilmjéért, a Tűnj el!-ért felelős.

Az tehát tiszta, hogy a rendező vonzódik a horror műfajához, és az is, hogy szereti a szokatlan, újító szándékú és izgalmas megoldásokat, ezért friss és eredeti kézzel tudna a Kampókéz-történethez nyúlni. Az utolsó film óta 20 év telt el, ezért talán ideje is lenne leporolni a sorozatot, és új élettel tölteni meg – Hollywood mostanában úgyis egyre inkább egy újrahasznosító üzemhez hasonlít, miért pont ez a történet maradna ki?

Az is tény viszont, hogy a rendező a Tűnj el! sikere óta igen elfoglalt, és számos projektet futtat egyszerre, producerként működött közre a Csuklyások – BlacKkKlansmanban és készíti a Tűnj el! folytatását is Mi címmel, így még nem tudni, hogy mikor lesz ideje belevágni a remake-be.