Adam Sandler mint eszelős nácivadász Tarantino filmjében?

Adam Sandlerről elsősorban mindenkinek a vígjátékai jutnak eszébe, de a színész valójában komolyabb szerepekben is remekül megállja a helyét. Jó példa erre a 2019-es Csiszolatlan gyémánt is. Talán éppen ez a komolyabb oldala ragadta meg annak idején Quentin Tarantino fantáziáját is, aki fontos szerepet szánt neki az egyik filmjében.

2009-ben került a mozikba a nácikra vadászó zsidó kommandósokról szóló Becstelen brigantyk, amely olyan színészeket vonultatott fel, mint Brad Pitt, Samuel L. Jackson, Michael Fassbender, Christoph Waltz vagy épp Harvey Keitel. A rendező Quentin Tarantino nagyon szerette volna, ha mellettük Adam Sandler is szerepel.

Neki szánta eredetileg Donny „Medve Zsidó” Donowitz karakterét, aki a film egyik emlékezetes szereplője. Ő volt az, aki egy méretes baseball-ütővel kalapálta át a nácikat a túlvilágra.

Nem könnyű elképzelni Adam Sandlert ebben a szerepben, de valószínűleg megállta volna a helyét. Ám hiába olvasta el a színész a forgatókönyvet és hiába tetszett neki az ötlet, végül visszautasította az ajánlatot. Erre rendkívül egyszerű oka volt: nem fért bele a naptárába. A forgatás ugyanis pontosan akkor zajlott, amikor ő a Ne szórakozz Zohannal! mozin dolgozott. Így bármennyire is szerette volna, nem vállalhatta el Donny Donowitz szerepét, ami végül Eli Roth-nál kötött ki.

dráma | háborús | kaland | szatíra

SkyShowtime (2023.02.14.)

Quentin Tarantino filmje a II. világháború ideje alatt, Franciország német megszállásának első évében játszódik. Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) családját a lány... több»