2020.10.12   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Adam Sandler mindig is az egyik legmegosztóbb színésznek számított Hollywoodban, akinek a komédiáit lehet nagyon szeretni és éppen ennyire utálni is. A színész az utóbbi években többnyire a Netflixre készített filmeket, a legújabb ezek közül a néhány napja debütált Hubie, a halloween hőse volt. Bár a világot ezzel sem fogja megváltani, a filmnek van egy nagyon érdekes oldala.

Adam Sandler az elmúlt bő három évtizedben számtalan vígjáték főszereplője volt, ezek jelentős részének forgatókönyvét is ő maga írta. Olyan karaktereket keltett életre, mint Billy Madison, Happy Gilmore, Bobby Boucher, Sonny Koufax, Dave Buznik, Henry Roth, Michael Newman, Zohan, Lenny Feder, Howard Retner vagy épp legutóbb Hubie Dubois.

Nemrégiben egy interjú során felvetődött a gondolat, hogy egyszer ezt a megannyi karaktert össze lehetne hozni egy filmben. Adam Sandlernek nagyon tetszik az ötlet, hogy megalkossák a „Sandler moziverzumot”, csak épp egy ilyen filmhez piszkosul össze kell kapnia magát fejben. De ha van komikus, aki képes lehet rá, akkor az ő.

A Hubie, a halloween hőse moziban ugyan csak a címszereplőt alakította, már ebben is volt több rejtett utalás is korábbi filmjeire. Ilyen például az aktuális szerelme, a Julie Bowen által alakított Violet Valentine is. Neki a neve érdekes, mivel ezzel is folytatódik a régóta húzódó sorozat: Adam Sandler filmjeiben rendszeresen olyan nőkbe szerelmes, akik nevének kezdőbetűi V-V: Veronica Vaughn (Billy Madison - A dilidiák), Virginia Venit (Happy, a flúgos golfos), Vicky Vallencourt (A vizesnyolcas) és Valerie Veran (Sátánka).

A filmben felbukkan egy bizonyos Andy O’Doyle is, aki ismerős lehet a 46116 moziból. Abban ugyanis rendre egy O’Doyle nevű gyerek szekálta a többi diákot. A legnagyobb cameo viszont kétségtelenül Ben Stilleré, aki ismét magára öltötte Hal L. szerepét. Ennek érdekessége, hogy a Happy, a flúgos golfosban is csak egy cameo erejéig játszotta el, nem is jelölték a stáblistán.