Alig mutatták be, máris folytatást kap a Netflix egyik legrosszabb (?) filmje

Már készül a folytatás - és sokkal, de sokkal nagyobb volumenű lesz! Bár rengetegen fanyalogtak és a film a Rotten Tomatoes-on is siralmas számokat produkált, a Netflix mégis berendelte a következő részt. A Magyar Filmadatbázis közönsége mindössze 35 százalékot adott neki. Melyik újabb Netflix-szörnyről beszélünk?

Egyszerű koncepcióval, gyakorlatilag egyfajta Drágán add az életed! klónként, Az elfogás lett a világ legnézettebb filmje a Netflixen a múlt héten. Így most akár egy folytatás is következhet. Forgatókönyv legalábbis már van és Matthew Reilly rendező már a folytatáson dolgozik.

Reilly, aki évek óta bestseller író, a Variety című szaklapnak elárulta, hogy már megírta az Az elfogás 2. forgatókönyvét, és sokkal nagyobb léptékben gondolkodik. A Netflix megtiltotta neki, hogy az első rész költségvetéséről információt adjon ki, de annyit tudni lehet, hogy már a kezdetektől fogva az volt a terv, hogy olcsón, egy helyen lehessen leforgatni a mozit.

Reilly az elmúlt 25 évben írt összes regényének filmes jogait eladta hollywoodi stúdióknak, de egyetlen film sem készült el, mert végül 120-150 millió dolláros költségvetésre lett volna szükség hozzájuk. Az, hogy újoncként rendezhetett, valószínűleg vállalható kockázat volt a streaming szolgáltatónak, főleg, mivel Az elfogás forgatókönyvét a Star Wars: Obi-Wan Kenobi szerzőjével, Stuart Beattie-vel közösen írta és eleve úgy készítették el, hogy egyértelmű legyen: a film nem fog sok pénzbe kerülni.

Az elfogás 2 a Terminátor 2. - Az ítélet napja nyomdokain halad - Az író-rendező nem árulta el, pontosan mennyivel is lesz nagyobb a következő fejezet, de annyit elmondott, hogy akár "tízszer nagyobb" is lehetne. Az esetleges második részt több legendás folytatással is összehasonlította: "Ha hagyják, hogy megcsináljam a folytatást, akkor megcsinálom a 'T2'-met. Reilly itt persze a Terminátor 2 című  filmre utal. A második rész, sokszoros költségvetéssel követte az olcsó első filmet. James Cameronnak így a Terminátor - A halálosztó 6,4 millió dollárja után 100 millió dollár állt rendelkezésére a Terminátor 2-re.

Láthatjuk vajon Chris Hemsworth-t Az elfogás 2-ben? - Az elfogásban nemcsak Elsa Pataky-t láthatjuk a főszerepben, hanem férjét, Chris Hemsworth-t is. A Marvel-sztár rövid időre feltűnik, mint egy elektronikai bolt eladója. Reilly elárulta, hogy a színész mindössze két órát tudott a rövid jelenetek forgatására szánni. De vajon látjuk-e még Hemsworth-öt egy esetleges folytatásban?  "Nem akarok a nevében beszélni, de gyanítom, hogy Az elfogás egyszeri alkalom volt" - mondta Reilly a Variety-nek. De nem szabad teljesen feladni a reményt: "Ha benne akar lenni, biztos vagyok benne, hogy valahol elfér majd".

A filmről itt tudhatsz meg mindent és bátran írj véleményt vagy akár töltsd fel kritikádat!

39 Az elfogás  (2022)

akció | dráma | thriller

A hadsereg egyik tisztjének sokéves taktikai kiképzését és katonai szakértelmét kell bevetnie, amikor egy összehangolt támadás fenyegeti a távoli rakétaelhárító állomást,... több»

Ha pedig maradnál a klasszikusoknál, vár McClane nyomozó és ikonikus egysorosai!

Hans Gruber: Mégis ki a fene maga?

John McClane: Csak a légy a levesben, Hans. A darázs a lekváron, egy köpés a pofádon.

akció | thriller

John McClane nyompzó Los Angelesbe érkezik, hogy megpróbálja helyrehozni a házasságát feleségével, Holyval. Amikor azonban a nő munkahelyét, a Nakatomi felhőkarcolót ellepik a... több»