Amerika kapitány mindenkit bedarált

A hollywoodi mozis nyár első nagy nyertese az Amerika Kapitány: Polgárháború.

A remek kritikai fogadtatás után a közönségsiker sem maradhatott el az Amerika Kapitány: Polgárháború esetében. A film Észak-Amerikában 181,8 millió dollárral nyitott, mely minden idők ötödik legjobb mozis debütálását jelenti. Ennek eredményeképp a Marvel a filmtörténelem legjobban nyitó hat filmje közül már négyet jegyez.

A film világszerte összesen 678,4 millió dollárnál jár, melyre mindössze 12 napra volt szüksége. A produkció a nemzetközi piacon egy héttel korábban került a mozikba.

Mivel voltaképpen nem akadt kihívója a filmnek, ezzel az eredménnyel könnyedén szerezte meg a hétvégi toplista első helyét. A dzsungel könyve 21,8 millióval zárt, de a Disney-nek nem lehet oka a panaszra, ugyanis Kipling legújabb adaptációjának összbevételei elérik a dollárt.

Az utolsó dobogós helyet az itthon is remekül teljesítő Anyák napja szerezte meg a maga 9 milliójával, így könnyedén körözte le a premierje utáni harmadik hétvégén mindössze 3 milliót hozó a A Vadász és a Jégkirálynő-t.

67 Anyák napja (2016)

dráma | romantikus | vígjáték

Mi a közös a lobbanékony Sandyben (Jennifer Aniston), a káprázatos ékszereket reklámozó Mirandában (Julia Roberts) és a férjét odaadóan szerető Jesse-ben (Kate Hudson)?... több»

78 A dzsungel könyve (2016)

családi | dráma | fantasy

Egy árva fiú a dzsungelben cseperedik fel, de nem marad segítők nélkül. Társai között egy medve, egy fekete párduc és farkasok is akadnak. Sir Kán azonban már hosszú ideje feni... több»

akció | kaland | sci-fi

A Bosszúállók: Ultron kora eseményeit követően a világ kormányai határozatban döntenek arról, hogy szabályozzák a szuperhősök tevékenységeit. A határozat megosztja a... több»