Az év egyik lefélelmetesebbnek ígérkező horrorja és még 4 film, CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (11. hét, 2024)

Öt új film is debütál ezen a héten a hazai mozikban. A hátborzongató horror Baghead - Holtakkal suttogó mellett ezúttal a legnagyobb érdeklődésre bizonyosan a magyar Most vagy soha! tarthat számot. Mellette jön még egy magyar dráma, egy francia dráma és egy német vígjáték is.

A Baghead Holtakkal suttogó egy romos kocsmában játszódik, amit apja után egy nő örököl meg. A kocsmában egy túlvilági lény él, amely képes kapcsolatot teremteni a holtakkal. Ez sokak számára lehetőséget jelent, hogy elhunyt szeretteikkel még egyszer újra beszélhessenek, de csak akkor, ha betartják a szabályt. Amit persze nem tartanak be.

A Most vagy soha premierje nem véletlenül lett március 15-re időzítve. A film ugyanis az 1848-as forradalom és szabadságharc történetét meséli el, azon belül is a márciusi ifjakra és Petőfi Sándorra koncentrálva.

A szintén magyar Kálmán-nap Hajdu Szabolcs párkapcsolati trilógiájának második fejezete, amely ismét egy színpadi darab átdolgozása. Két negyvenes pár épp névnapot ünnepel, de ahogy telik az idő, úgy törnek a felszínre az intimitás hiányából fakadó párkapcsolati problémák.

Franciaországból érkezik a Bernadette – A főnökasszony, amely Jacques Chirac francia elnök feleségének történetét meséli el. Miután Bernadette rájön, hogy férje árnyékából képtelen lesz kitörni, úgy dönt, médiaszemélyiséggé válik.

Végül, de nem utolsósorban egy német vígjáték is érkezik a mozikba. A repülő osztály egy alpesi gimnáziumban játszódik, ide jut be a 13 éves Martina. Csak a tanulmányaira akar koncentrálni, de hamar rájön, hogy az iskolában a városi és a vidéki gyerekek régóta rivalizálnak egymással.

#5

családi | vígjáték

Martinának (Leni Deschner) nincs egyszerű dolga: édesanyjával és kisöccsével egy berlini lakótelepen él. Édesanyja a műszakos munka miatt nem mindig tud vigyázni a kisöccsére,... több»

A tehetséges Martina 13 éves, Berlinben él egy lakótelepen, és napról-napra rengeteg nehézséggel kell megbirkóznia. Egy nap a tini megkapja élete lehetőségét: ösztöndíjat nyer egy festői alpesi településen található, rangos bentlakásos iskolába. Az új gimnázium új esélyt jelent a lány számára, aki csak tanulni szeretne és elerülni a bajt. A tini azonban hamarosan itt is a középiskolai rivalizálás középpontjában találja magát.
#4

dráma

Mozikban | Telekom TVGO (2024.05.28.)

Miután megérkezett az Elysée-palotába, Bernadette Chirac abban reménykedett, hogy végre megkapja a megérdemelt helyet: ő, aki mindig is férje árnyékában dolgozott, végre... több»

Amikor megérkezik az Elysée-palotába, Bernadette Chirac arra számít, hogy megkapja végre a megérdemelt pozíciót, hiszen mindig is férje árnyékában dolgozott, hogy segítse őt az elnökké válásban. Miután sem az elnök, sem a családja nem veszi őt komolyan, Bernadette végül úgy dönt, itt az ideje, hogy igazi médiaszemélyiséggé váljon és hallassa a hangját.
#3

78 Kálmán-nap  (2023)

(2)

dráma

Mozikban

Levente és Zita látogatóba érkezen Kálmánhoz és Olgához, hogy megünnepeljék Kálmán névnapját. A két házaspár rövidesen olyan helyzetbe keveredik, amely mindannyiuk... több»

Kálmánhoz és Olgához (Hajdu Szabolcs és Tóth Orsi) vendégségbe érkezik Levente és Zita (Szabó Domokos és Földeáki Nóra). A két negyvenes páros Kálmán névnapját készül ünnepelni, de az egyre sűrűsödő koccintások mentén gyorsan felsejlenek a már nehezen titkolható párkapcsolati nehézségek. Hajdu Szabolcs kapcsolati trilógiájának második darabja is a színpadról kerül a filmvászonra. Míg az Ernelláék Farkaséknál című filmben a konfliktusok a gyermeknevelés körül forogtak, a Kálmán-napban az intimitás és a szexualitás hiányából fakadó feszültségek és morális dilemmák kerülnek a középpontba. A történet megtévesztően egyszerű és hétköznapi, amit az apró részletek tesznek lenyűgözővé.
#2

53 Most vagy soha!  (2024)

(25) (6)

dráma | életrajzi | kaland | történelmi

Mozikban

A márciusi ifjak történetének és a forradalom nagyszabású mozifilmes feldolgozása, melynek központi karaktere a lánglelkű költő, Petőfi Sándor. több»

Nagyszabású történelmi kalandfilm a márciusi ifjakról és a napról, amely megváltoztatta a magyar nemzet történelmét. Ez minden idők legdrágább magyar filmje.
#1

horror

Apja (Peter Mullan) halála után Iris (Freya Allan) örököl egy lepukkant berlini kocsmát. Azt azonban nem tudja, hogy az örökség Bagheadhez, a kocsma pincéjében lakó baljós... több»

Apja halála után Iris egy régi lerobbant kocsmát örököl. A hagyaték rendezése miatt Berlinbe utazik, hogy azonosítsa apja holttestét és az ügyvédnél aláírja a papírokat. A nő nem sejti, hogy az iratok aláírásával nemcsak a kocsmát kapja meg, hanem az alagsorban rejtőzködő lényt, Baghead-et is, aki holtak alakját is képes felvenni, ezáltal lehetőség nyílik kommunikálni az elhunytakkal. Baghead-ből üzlet lesz: kétezer dollárért két percet lehet vele eltölteni. A kétperces szabály megszegése azonban rémisztő következményekkel jár.