Csütörtöktől végre a mozikban a Disney legújabb 'élőszereplős' adaptációja, Az oroszlánkirály, melynek premierjét hatalmas várakozások előztek meg világszerte. A friss bemutató kapcsán cikkünkben 10 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan lelt barát segítségével kell majd eligazodnia a felnőtté válás útján, s végül visszafoglalnia, ami törvényesen megilleti.

Az úttörő filmkészítési technológiát alkalmazó AZ OROSZLÁNKIRÁLY a hőn szeretett figurákat teljesen új módon vonultatja fel.

 A produkciót Jeff Nathanson, Jonathan Roberts, Irene Mecchi, Linda Woolverton és Brenda Chapman forgatókönyve alapján Jon Favreau rendezte (A vasember, Vasember 2), míg a főbb szereplők hangjait olyan sztárok kölcsönzik, mint Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones, Donald Glover, Alfre Woodard, Beyoncé Knowles és Keegan-Michael Key.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A film stábjából négyen is dolgoztak az 1994-es Az oroszlánkirályon, beleértve a zeneszerzőt, Han Zimmert, Mufasa szinkronhangját, James Earl Jones, Elton Johnt és Tim Rice-t.
  • Az oroszlánkirály Jon Favreau második 'élőszereplős' Disney adaptációja a 2016-os A dzsungel könyve után.
  • A hiénák (Shenzi, Kamari és Azizi) szuahéli szavak után kapták a nevüket (kegyetlen, isteni, holdfény). Az 1994-es animációs filmben Kamari és Azizi karakterét Banzainak és Ednek hívták, de a 2019-es adaptációban az alkotók úgy döntöttek, hogy afrikai neveket adnak nekik.
  • Jon Favreau azért választotta az Oscar-díjas Chiwetel Ejiofort Zordon szerepére, mert lenyűgözte a színész alakítása a Doctor Strange-ben, melyben a film negatív hősét, Baron Mordót alakította.
  • Az eredeti animációs filmmel ellentétben a 2019-es adaptációban az összes oroszlán hangját afrikai felmenőkkel rendelkező színészek kölcsönzik.
  • A Disney 2016. szeptember 28-án jelentette be hivatalosan, hogy Jon Favreau rendezővel az élen elkészítik Az oroszlánkirály 'élőszereplős' adaptációját.
  • Akárcsak az 1994-es animációs filmben, Az oroszlánkirály 2019-es adaptációjában is James Earl Jones kölcsönzi Mufasa hangját.
  • A film látványáért ugyanaz a csapat, a Moving Picture Company a felelős, akik a rendező, Jon Favreau előző Disney-adaptációján, A dzsungel könyvén is dolgoztak.
  • 2017. november 1-én vált hivatalossá, hogy az eredeti 1994-es Az oroszlánkirály zeneszerzője, Hans Zimmer elvállalta a filmzene megírását. Zimmer és a film rendezője, Jon Favreau az első Vasember filmen is együtt dolgozott.
  • A film első előzetesét 224,6 milliószor játszották le a videomegosztó portálokon a megjelenését követő első 24 órában, ezzel minden idők második legnagyobb érdeklődésre szert tevő trailere lett.

Hazai premierdátum: 2019.07.18.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: