Az új Star Wars-film fel fogja dühíteni a rajongókat?

Bár Taika Waititi egyelőre nem sokat tud elmondani készülő Star Wars-filmjéről, egy valamit azonban el tud róla ráulni.

A rendezőt épp legújabb filmjének, A győztes gól premierjén kérdezték azzal kapcsolatban, hogy milyen Star Wars-filmet szándékozik készíteni, amelyre Waititi csupán annyit felelt: “Fel fogja húzni az embereket.”

Waititi ugyanakkor a már említett A győztes gól című rendezéséről is beszélt, amelyet idén decemberben a hazai mozikban is bemutatnak. “Ennek a filmnek a szépsége az ázsiai-csendes-óceáni szigetlakók. Szükségem volt arra, hogy hazatérjek. Túl sokáig voltam európaiak között, és egyszerűen vissza kellett térnem a Csendes-óceánhoz, hogy egy történetet meséljek rólunk. Többről szól, mint a sport aspektusáról, hanem a csapatról, amelyet családként hozunk létre” - nyilatkozta a rendező, amelyet a Variety magazin adott közre.

A film történetét egyébként Jaiyah Saelua inspirálta, aki személyesen is részt vett a bemutatón. Saelua volt az első transznemű személy, aki az amerikai-szamoai férfi labdarúgó-válogatott tagjaként részt vett egy FIFA-tornán, és fontos szerepet játszott a csapat 2014-es, Tonga elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen aratott győzelmében.

“Taika képes arra, hogy a csapatom, a kultúrám és a népem igazi lényegét átvegye, és a saját egyedi módján adja át, a saját verziójává tegye - azt hiszem, erre csak ő képes Hollywoodban” - nyilatkozta a sportoló.

dráma | sportfilm | vígjáték

Az amerikai-szamoai labdarúgó-válogatottat az Ausztrália elleni legendás 0:31-es vereség óta a világ egyik legrosszabb futballcsapatának tartják. Ilyen mértékű vereséget még... több»