Bár Ben Affleck elsősorban színész, olykor-olykor szívesen beül a rendezői székbe is, és általában nem is teljesít ott rosszul. A következő rendezése ráadásul egy újabb valós eseményeket feldolgozó mozi, az 5622719%. Ezúttal nem egy túszdráma a téma, hanem a világ egyik legismertebb márkájának megszületése.

Az Air ugyanis a Michael Jordan nevével összekötött Air Jordan márka megszületésének történetét meséli el. A márka a ’80-as évek közepe óta létezik és a Nike egyik legkelendőbb termékcsaládjává vált. Ben Affleck filmje azon a folyamaton vezeti végig a nézőt, ahogy ennek ötlete megszületett, majd meg is valósult.

A rendező – aki egyébként színészként is szerepel a filmben Matt Damon oldalán – egy interjúban elárulta, hogy a legfontosabb dolga a forgatás előtt az volt, hogy áldását kérje a filmre Michael Jordantől. Mikor leült beszélni a kosárlabdázó legendával, megkérdezte tőle, hogy mi az, amihez mindenképpen ragaszkodik a film kapcsán.

Michael Jordan nem kért túl sokat, viszont pár dologhoz valóban ragaszkodott. Az egyik ilyen az volt, hogy a filmben Viola Davis alakítsa az édesanyját. Ben Affleck elárulta, hogy mikor beszélgettek, Michael Jordan arca egészen megváltozott, míg az édesanyjáról beszélt. Keveredett rajta a tisztelet, a félelem, a szeretet és a hála. Elmondta, hogy mindaz, amit egész életében elért, az édesanyja nélkül nem valósulhatott volna meg.

Ben Affleck a film első vetítése előtt tartott nyitóbeszédében Viola Davist méltatta. Úgy fogalmazott, ő a legjobb színésznő, akivel valaha találkozott és már régen álmodott arról, hogy egyszer rendezőként együtt dolgozhasson vele. Ez most megvalósult. Az Air áprilisban debütál a mozikban.