Brendan Fraser bravúrja könnyeket csalt Helen Mirren szemébe

Ez egy igazi epikus győzelem volt Fraser számára.

Helen Mirren pénteken elárulta, hogy örömkönnyeket hullatott, amikor barátja, Brendan Fraser a 95. Oscar-gálán múlt vasárnap elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat.

A Nagy Katalin színésznője a The Kelly Clarkson show-ban való megjelenése közben mesélt erről, miközben a Shazam 2 - Az istenek haragja című új filmjét népszerűsítette.

"Sírtam, amikor Brendan Fraser kapta a díjat" - jelentette ki a 77 éves Mirren - " Ő egy nagyon kedves ember. Biztos vagyok benne, hogy tudja, milyen fantasztikus. Ő tényleg annyira varázslatos - láthatóan nagyon-nagyon meghatódott, hiszen ez egy hatalmas pillanat volt számára" - folytatta a legendás színésznő - "Ahogyan reagált..., egyszerűen nagyon meghatónak találtam. Ez volt számomra a csúcspont az egész show-ból."

"Ez annyira király" - kommentálta a show házigazdája, Clarkson - "Olyan hihetetlenül jó munkát végzett. Mert, hát hiszel bennük, vagy a projektjükben, vagy bármi is legyen az, és nyernek. Ez jó érzés minden érintett számára."

Mirren és az 54 éves Fraser a 2009-es Tintaszív című fantasy filmben játszottak együtt. A filmben Fraser egy írót alakít, akinek a lányával együtt hatalmában áll, hogy életre keltse a mesekönyvek szereplőit.

A díj jelentős visszatérést jelentett a színész számára, aki azt állította, hogy a Hollywoodi Külföldi Sajtó Szövetség elnöke, a 89 éves Philip Berk 2003-ban szexuálisan zaklatta őt, és a színész azóta visszavonulttabban élt és jóval kevesebb időt töltött a nyilvánosság előtt.

Berk folyamatosan tagadta a vádakat.

Fraser több nagynevű színészt is maga mögé utasított, köztük Austin Butlert, akit szintén a díj esélyesének tartottak A bálna sztárja mellett. Fraser azt mondta, hogy megtiszteltetés volt, hogy mellettük jelölték.

"Istenem, köszönöm az Akadémiának ezt a megtiszteltetést, és a stúdiónknak, az A24-nek, hogy ilyen merész filmet készített" - mondta Fraser köszönőbeszédében - " Hálás vagyok [a rendezőnek] Darren Aronofsky-nak, amiért kreatív mentőövet dobott nekem, és felhúzott a jó hajó, A bálna fedélzetére."