Deborah Snyder és Eric Newman producerek megkönnyebbülésüket fejezték ki, hogy a Zack Snyder által rendezett Rebel Moon nem lett a Star Wars univerzum része, ahogy azt eredetileg tervezték.

Zack Snyder eredetileg A hét szamuráj ihlette Csillagok háborúja-filmként dobta be a Lucasfilmnek az ötletet 2012-ben. Az eredeti karakterek és az korhatáros forgatókönyv iránti vágya azonban más irányba terelte a projektet. 

Deborah Snyder úgy érezte, hogy a Star Warstól való elkülönülés nagyobb kreatív szabadságot biztosít, és a szuperhősfilmekkel kapcsolatos tapasztalataikból merítettek.

"Emlékszem, hogy [Zack] felhívott valamikor, ez 15 évvel ezelőtt lehetett, és azt mondta: 'Arra gondoltam, hogy megcsinálom a Hét Jedik című filmet a Star Wars-univerzumban. Erre én azt mondtam: 'Ó, ez egy király ötlet. [...] Aztán néhány évvel később felhívott, és azt mondta: "Tudod, szerintem lehetne belőle egy tévésorozat. Erre én: 'Igen, csináljuk meg! B*ssza meg a Star Wars! Csináljuk meg tévésorozatként.""

A Rebel Moon végül kétrészes filmként jelenik meg a Netflixen. Az űropera középpontjában egy fiatal nő áll, akinek az a feladata, hogy harcosokat találjon a közelgő invázió elleni védelemhez. 

A sztárokkal forgatott filmekből két külön vágás lesz: egy általános közönségnek és egy felnőtteknek szóló, explicitebb verzió. 

Zack Snyder azt is bejelentette, hogy egy rendezői vágás is elérhető lesz közel 60 percnyi extra anyaggal. 

Az első rész, a Rebel Moon 1. rész: A tűz gyermeke december 22-én debütál a Netflixen, a második rész, a Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő pedig 2024. április 19-én érkezik a platformra.

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Egy galaxis népe elküld egy fiatal lányt, hogy más bolygóktól kérjen segítséget, hogy meg tudják védeni kolóniájukat egy zsarnoki hatalommal szemben. több»