A Disney tavaly, 2018 júliusában mondott fel James Gunn számára, miután a rendező évekkel korábban megosztott nemi erőszakkal és pedofíliával kapcsolatos, humoros szándékú twitter bejegyzései botrányt okoztak.

Noha Gunn utólagosan is bocsánatot kért az ízléstelen tréfákért, a stúdió hajthatatlan volt, és leszögezte, nem szeretné a továbbiakban Marvel filmeknél foglalkoztatni a rendezőt. Az eset után nem sokkal pedig napvilágot látott a hír, hogy Gunn készíti majd el az Öngyilkos osztag 2-t.

A James Gunn rendezte A galaxis őrzői, majd a A galaxis őrzői vol. 2. hatalmas sikernek örvendett, majd miután napvilágot látott a hír, hogy elkészülhet a harmadik rész is, nyitott kérdés maradt, ki foglalhatná el ezúttal a rendezői széket.

Végül úgy néz ki, hogy a Disneynek sikerült kompromisszumot kötni, így már néhány hete hivatalossá vált, hogy James Gunn visszatér a produkcióhoz, amely kapcsán a napokban a film egyik főszereplője, Chris Pratt így nyilatkozott:

„Örülök, és nagyon izgatott vagyok azzal kapcsolatban, hogy James visszatérhetett közénk. Azt hiszem, ez volt a helyes döntés, és én szeretném őt biztosítani támogatásomról”, mondta Pratt.

A Galaxis őrzői harmadik részének munkálataival kapcsolatban egyelőre nincsenek további hírek. A Marvel minden bizonnyal jelenleg minden energiáját a napokban a hazai mozikba is megérkező Bosszúállók: Végjáték promózásába fekteti. Hogy mit tartogat a rajongók számára filmes univerzum negyedik fázisa, arról valószínűleg rövidesen több információink lesznek majd.