Csak erős idegzetűeknek - Az 5 legmegosztóbb vélemény a Harcosok klubjáról

Bár a Harcosok klubja közvetlenül a megjelenése után nem igazán aratott osztatlan sikert, David Fincher rendezése egyszerűen nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mindez pedig a film bevételein is meglátszott.

Ettől függetlenül Chuck Palahniuk azonos című regényének filmes adaptációja mára már kultikus darabnak számít, persze mindebben valószínűleg nem kis szerepe van Brad Pitt és Edward Norton párosának.

Nehéz is lenne olyan véleményét találni, amely ne méltatná a Harcosok klubját, vagy épp ne hangsúlyozná annak fontosságát. Mondhatni egyfajta konszenzus uralkodik a filmrajongók körében a filmmel kapcsolatban, így nem is voltunk könnyű helyzetben, hogy megtaláljuk azt az öt olyan véleményt, amelyek az “árral szemben úsznak”.

1. “Nekem túl sok volt benne az erőszak. Az volt az érzésem a vége felé, hogy mindenki csak üvölt, verekszik és nyög. Ez a fajta erőszak-ábrázolás nagyon nem az én világom, de meg tudom érteni, ha valakinek tetszik. Viszont nem tudtam benne olyan üzenetet felfedezni, aminek számomra lett volna értéke.”

2. “Hihetetlenül uncsi lett, és igazán vontatott sztorit adtak. Ezerszer jobb filmeket is megnéztem már. Ez közepesnek is rémesen gyenge alkotás. Nem tudom értékelni az ilyen semmitmondó történetet.”

3. “Ez meg mégis mi akart lenni? Vontatott, kiszámítható, teljesen jellegetelen. Brad Pitt pedig szó szerint egy pojáca, aki végiaffektálja a filmet minden színészi érték nélkül.”

4. “Borzalmas és rémes is volt ez egyszerre. A szavakat nem találom konkrétan annyira fájdalmas kis alkotás sikeredett ebből. Az biztos, hogy többször nem kell megnézzem, remélem hamar kiverem a fejemből.”

5. “Hát nem tudom, hogy ez jó film-e, inkább nézhető, vannak benne izgalmas mozzanatok, az ötlet is nagyon jó, de olyan katyvaszos, valszeg én vagyok buta, de a végén teljesen elvesztettem a fonalat. A film nem rossz ettől függetlenül.”

dráma | szatíra

Jack azt gondolja, hogy teljesen normális és kiegyensúlyozott életet él, hollott utálja a munkáját, terápiás csoportokba jár, és csak Marlával tudja megértetni magát. Élete... több»