David Carradine a Hollywood egyik legismertebb és rengeteget foglalkoztatott színésze volt. 2009-ben hagyott itt minket, de még a halála is igen hangosra sikeredett…  A színész közel fél évszázados karrierje során számolatlan filmben szerepelt, ezek között rengeteg volt a finoman szólva sem túl igényes darab. De így is bőven akadtak emlékezetes alakításai emlékezetes filmekben. Ezek közül válogattuk most össze a nyolc legjobbat.

#8

akció | dráma | western

Az esztelen polgárháborútól megcsömörlött Paul Cable hazatér, hogy otthonában megvívja személyes háborúját. Amikor feleségével, Marthával és két gyermekével hazatér... több»

Egy konföderációs katona a háború után visszatér arizónai otthonába, de ott az ellenségével szimpatizálók elvették a birtokát. A westernben David Carradine olyan színészekkel játszott együtt mint Tom Selleck vagy Haley Joel Osment.
#7

65 Americana  (1981)

dráma

Egy kansasi vidéki kisvárosban egy veterán megpróbál helyreállítani egy régi körhintát. több»

Egy vietnámi veterán megpróbál új életet kezdeni azzal, hogy újraépít egy elhagyatott körhintát. De közben meg kell küzdenie a háború okozta traumával is. David Carradine nem csak a főszereplője volt a filmnek, de egyben a producere és rendezője is.
#6

82 Aljas utcák  (1973)

(6) (11)

dráma | krimi | thriller

Charlie nagybátyja New York 'keresztapája', aki számít unokaöccsére a családi vállalkozásban. Charlie legjobb barátja a vad és szabályszegésben erősen jeleskedő Johnny Boy,... több»

Martin Scorsese egyik nagyszerű filmje olyan sztárokkal mint Robert de Niro és Harvey Keitel. A sztori New York olaszok lakta negyedében játszódik és egy hitelezői elől menekülő srácról szól. David Carradine csak egy kisebb mellékszerepet kapott, de a részeget olyan zseniálisan alakította, hogy sokan erre emlékeznek a leginkább a filmből.
#5

dráma | életrajzi | zenés

A film egy hajókon éneklő férfiről, Woody Guthrie-ról szól, aki a gazdasági világválság idején dolgozva pont a milliókat sújtó tragédiából építi fel saját karrierjét,... több»

Woody Guthrie félig életrajzi filmje, amelynek egy része mégis kitaláció. A film már csak azért is érdekes, mert ebben használták először a steadicam technológiát. David Carradine a főszereplő zenészt alakította.
#4

életrajzi | krimi | western

A polgárháború végeztével néhány rosszfiú bandába rendeződik, hogy útonállóként könnyebben fosztogathassanak. Egy idő után nagyobb fogásra van szüksége a csapatnak, így... több»

Egy klasszikus western, amiben David Carradine mellett olyan sztárok szerepeltek, mint Dennis Quaid vagy James Remar. A sztori egy banda utolsó nagy dobásáról szól, amely az évszázad rablásának indult, de aztán őrült hajszába csap át.
#3

60 Kung Fu  (1972)

(1)

akció | dráma | kaland | western

Kwai Chang Caine, a shaolin szerzetes kalandjai, amint az amerikai nyugatot járja, és egyetlen fegyvere a kungfuban való jártassága. több»

David Carradine talán legismertebb alkotása a Kung Fu sorozat. Ebben egy shaolin szerzetes alakít, aki járja az amerikai vidéket és ott segít, ahol kell. Nem csak harcművészetével segít a bajba jutottakon, de a bölcsességével is.
#2

87 Kill Bill  (2003)

(57) (33)

akció | krimi | thriller

A hírhedt Menyasszony (Uma Thurman) egykor egy nőkből álló elit bérgyilkos csoport tagja volt. Miután azonban teherbe esett, úgy döntött, otthagyja a szervezetet, és férjhez... több»

A filmben csak David Carradine kezét láthatjuk és a hangját hallhatjuk. Éppen ezért zseniális, hogy még ennyiből is simán kihozta a maximumot és már az első filmben megutálta a fél világ Billt.
#1

87 Kill Bill 2.  (2004)

(33) (23)

akció | krimi | thriller

A Menyasszony már megölte két korábbi társát, O-Ren Ishit és Vernita Greent. Már csak ketten állnak közte és Bill között, Bill öccse, Budd és Elle Driver. A leszámolás... több»

Már az első rész is kultstátusznak örvend, de a folytatás sok tekintetben rátesz egy lapáttal. Beatrix végül ráakad Billre is össze is csap vele, de mindketten hasonlóan magas szintet képviselnek a harcművészetekben. A filmben David Carradine igazán zseniálisan hozza a kegyetlen bandavezér szerepét, ami díjakat is hozott neki.