Disney+: Ezekről a filmekről és sorozatokról nem érdemes lemaradni az idén

A Disney+ több tartalom 2023-as premierjét is bejelentette, köztük olyan alkotásokat, mint az októberben érkező, Marvel Studios által készített Loki (Loki) második évada Tom Hiddleston és Sophia Di Martino főszereplésével. Szintén a tervek között szerepel az augusztus 8-ára várható Gyilkos a házban (Only Murders in the Building) című sikeres vígjátéksorozat harmadik évada Steve MartinMartin Short és Selena Gomez főszereplésével. A várva várt Üdv Wrexhamben! (Welcome to Wrexham) második évaddal folytatja Rob McElhenney és Ryan Reynolds történetét a Wrexham FC-vel. Valamint érkezik még a kritikusok által is elismert saját gyártású sorozat, A mackó (The Bear) második évada, amelyben Carmy és csapat’nak élete az étterem újratervezése és a minél jobb ételek elkészítése körül forog. 

Június 14-én indul a régóta várt brit original sorozat, az Alul semmi (The Full Monty), amely 25 évvel az eredeti sikersorozat után játszódik. A 2023-ra megerősített további brit saját gyártású tartalmak közé tartozik a Elkövetők (Culprits) is, egy fekete humorú sorozat Nathan Stewart-Jarrett (Generation) és Gemma Arterton (Funny Woman) főszereplésével. Az EMEA (Európa, Földközi-tenger, Közel-Kelet) saját gyártású tartalmai között szerepel a Kizazi Moto: A Tűz Nemzedéke (Kizazi Moto: Generation Fire) című, július 5-től látható animációs sci-fi antológia az OSCAR®-díjas Peter Ramsey producerrel és a Zimbabwéból, Ugandából, Dél-Afrikából, Nigériából, Kenyából és Egyiptomból származó alkotógárdával. Érkezik még az olasz Szicília oroszlánjai (Lions of Sicily) című sorozat is, amely Stefania Auci Szicília oroszlánjai (The Florios of Sicily) című bestsellerén alapul és két, társadalmi megváltást kereső fűszerkereskedőről szól.

Májustól már látható a streaming felületen a Marvel Studios A Hangya és a Darázs: Kvantumánia (Ant-Man and the Wasp: Quantumania) című filmje. Továbbá, olyan  kasszasikerek is elérhetőek már a Disney+-on, mint James Cameron világszinten páratlan alkotása, az Avatar: A víz útja (Avatar: The Way of Water), vagy az Eva Longoria rendezésében készült Flamin' Hot - Egy pikáns sikertörténet (Flamin’ Hot) saját gyártású sorozat. A Marvel Studios Titkos invázió (Secret Invasion) kémthrillere Samuel L. Jackson főszereplésével  pedig június 21-től lesz elérhető.

Általános szórakoztató tartalmak

A mackó (The Bear) második évaddával tér vissza, hogy folytassa Carmen „Carmy” Berzatto (Jeremy Allen White), Sydney Adamu (Ayo Edebiri) és Richard „Richie” Jerimovich (Ebon Moss-Bachrach) kalandjait. A sorozat az ételekről, a családról, a megfeszített munka őrületéről, a hajtás szépségéről szól. Szintén a második évaddal jelentkezik az Üdv a Wrexhamben! (Welcome to Wrexham) című focis doku-sorozata.

Augusztus 8-án harmadik évadával tér vissza a Steve Martin, Dan Fogelman és John Hoffman által készített Gyilkos a házban (Only Murders in the Building) rejtélyes bűnügyi komédia. Szintén augusztustól látható a Miguel harcolni akar(Miguel Wants to Fight) című vígjáték is, amely egy végzős középiskolásról szól, aki szórakoztató kalandokba keveredik, miközben életében először megpróbál bunyózni. Az év során várható még a Titkok és életek: A Sozahdah nővérek (Secrets & Sisterhood: The Sozahdahs) valóságshow, amely tíz amerikai muszlim lánytestvér életét követi, akiknek hitét és kapcsolatait próbára teszi a kulturális elvárások, a karrierjük és a szerelem közti lavírozás Los Angelesben; valamint Az ékszertolvaj (The Jewel Thief) című dokumentumfilm, amely egy hihetetlen, első kézből származó beszámoló Gerald Blanchardról, a modern történelem egyik legsikeresebb bűnöző lángelméjéről.

MARVEL

Október 6-án a második évaddal folytatódik a Loki (Loki), amelynek főszereplői Tom Hiddleston, Owen Wilson, Sophia Di Martino és Gugu Mbatha-Raw. November 29-én pedig érkezik az Echo – egyből az összes epizóddal. A sorozat Maya Lopez eredettörténetét meséli el, akit a New Yorkban tanúsított kíméletlen viselkedése később szülővárosában ér utol. Szembe kell néznie a múltjával: újra kapcsolatba lépnie indián gyökereivel és elfogadnia a család és a közösség jelentőségét a továbblépés lehetőségéért.

LUCASFILM

Harcos. Számkivetett. Lázadó. Jedi. 2023 augusztusában érkezik az Ahsoka (Ahsoka). A Birodalom bukása után játszódó Ahsoka az egykori jedi lovag történetét meséli el, aki a galaxist fenyegető veszély mélyére ás.

PIXAR

Decemberben jön a Win or Lose, a Pixar első hivatalos filmsorozat, a Disney+-ra. A sorozat különböző karakterek egymásba fonódó történeteit követi nyomon, ahogyan mindannyian egy-egy nagy bajnoki softball-meccsre készülnek.

NATIONAL GEOGRAPHIC

2023-ban Bertie Gregory visszatér a Disney+-ra a Fantasztikus kalandok Bertie Gregoryval (Epic Adventures with Bertie Gregory) második évadával, amelyben hősies és hajmeresztő utazásokra invitálja a nézőket vad világunk leglátványosabb és legtitkosabb zugaiba.