A Cannes-ban már bemutatott, a Rotten Tomatoes oldalán jelenleg 60% környékén álló Indiana Jones záró sztori, az Indiana Jones és a sors tárcsája jelenlegi számítások szerint 60 millió dollár körüli bevételt hozhat a Disney/Lucasfilm-film konyhájára.

A legújabb kalandfilm által mutatott eredmények alulmúlják az eddigi várakozásokat. A franchise előző, 2008-as epizódjának (Indiana Jones és a kristálykoponya királysága) a bemutatását követően 100,1 millió dolláros bevételt jósoltak. 

A legújabb és egyben záró kalandfilm-sorozat epizód rendezését  a Logan - Farkas és Az aszfalt királyairól ismert James Mangold vette át Steven Spielbergtől

A rendelkezésre álló adatok alapján a sors tárcsája jobban szerepel az idősebb korosztály körében, hasonlóan a Daniel Craig-féle 007-es fináléhoz (007 Nincs idő meghalni). Erre a jelenségre példa a Mission: Impossible - Utóhatás is. 

A Disney marketingeseinek az elkövetkező hetekben fel kell kötnie a gatyáját, ha el akarják érni a fiatalabb korosztályt is. A Cannes-ból érkező eddigi kritikák biztosan nem hajtják a malmukra a vizet.

Az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága, amit a nézők kevésbé kedveltek, 77%-os minősítésen és B CinemaScore pontszámon állt meg szemben az azt megelőző, 1989-es résszel (Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag), amely 84%-os friss minősítést kapott a kritikusoktól. A sors tárcsája 60 millió dolláros bevételével a második legsikeresebben kezdő film az Indiana Jones-franchiseban. A kasszasiker-korszakban az utolsó kereszteslovagnak ugyanerre az időszakra 29,3 millió dolláros bevételt könyveltek el 29277 moziban. Az 1984-es Indiana Jones és a végzet temploma 25,3 millió dolláros bevételt ért el 1687 moziban. Az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatói bruttó bevételének alakulása arra utal, hogy az igazi blockbusterek egy év alatt futottak fel: a film 8,3 millió dollárral nyitott 1078 moziban, és 1982 januárjára 179,6 millió dollárt keresett, a kezdeti összbevétel 212,2 millió dollár volt, az egész életre szóló bruttó bevétel pedig eléri a 248,1 millió dollárr.