Július 26-án Franciaország felfedezte magának a Beszélj hozzám! című, lebilincselő ausztrál horrorfilmet, amelyet az A24 stúdió szerezett meg magának.

A filmet nem az A24 gyártotta, hanem két youtuber és csapatuk. A Beszélj hozzám!-ot másnap mutatták be az Egyesült Arab Emírségekben, azonban Kuvaitban betiltották. Mindeközben a film Franciaországban a 200 ezres nézettséghez közelít.

A döntés okai "a mai napig ismeretlenek" - mondta az AFP-nek Hicham Alghanim, a kuvaiti nemzeti mozitársaság alelnöke. Zoe Terakesnek azonban megvannak a saját elképzelései, a nem bináris transznemű színésznő ugyanis azt állítja, hogy az ő jelenléte a szereposztásban az oka a cenzúrának.

"Kuvait kizárólag az identitásom miatt tiltotta be ezt a filmet" - olvasható a közösségi oldalakon közzétett nyilatkozatában, amelyben "dehumanizálónak" ítéli a döntést - "A filmünk nem foglalkozik queer témákkal. A transz és queer státuszom soha nem kerül említésre benne."

"A reprezentáció reményt jelent. A reprezentáció a fény az alagút végén, egy ok, hogy tovább menjünk, valami, amibe kapaszkodhatunk a sötétségben, egy hang, ami azt suttogja nekünk, hogy a dolgok jobbak lehetnek, mint amilyenek."

"A transz színészek eltávolítása a képernyőről nem fogja eltávolítani a transz embereket (bár a kuvaiti kormány ezt szeretné), de sok reményünket elveszi. És a remény sokat jelent az életünkben marginalizált emberként."

Néhány hónappal a Pókember - A pókverzumon át után, amelyet szintén cenzúráztak a Gwen Stacy világában látható transznemű zászló miatt, a Beszélj hozzám! is ugyanezzel a tiltással néz szembe. A forgalmazók és a producerek pedig a Bankside Films és a Causeway Films cégeken keresztül gyorsan az előadójuk segítségére siettek.

"Szolidárisak vagyunk Zoe Terakes-szel a film betiltásáról szóló kuvaiti döntést követően" - áll a közleményükben - "Zoe megírta saját nyilatkozatát, amelyet teljes mértékben támogatunk, és mérhetetlenül büszkék vagyunk a filmben való részvételére".

Zoe Terakest legközelebb a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!ban felbukkant egyik új karakter köré épülő Marvel-sorozatban, az Ironheart-ban láthatjuk majd. A színész karakteréről még nem tudunk semmit.

horror | thriller

Egy fiatalokból álló társaság birtokába kerül egy különös, bebalzsamozott kéz, amellyel képesek kommunikálni a szellemekkel. A kéz megragadásával és a "Beszélj hozzám!"... több»