Életrajzi film készül Elon Muskról korunk egyik legnagyobb rendezőjével

Elon Muskról szóló életrajzi filmet készít az A24, a rendező pedig egy igazi nagyágyú, Darren Aronofsky lesz, írja a Variety. 

A forgatókönyv Walter Isaacson szeptemberben megjelent, Muskról szóló, hitelesített életrajzán alapul majd. Isaacson írta egyébként Steve Jobs életrajzát is, amelyet 2015-ben filmre is vittek.

Bár Aronofskyt a legtöbbeknek talán nem kell bemutatnunk, de emlékeztetőül megjegyeznénk, hogy korábban olyan sikeres (kult)filmeket rendezett, mint a Rekviem egy álomért, a Fekete hattyú és az Anyám!. A Fekete hattyúért Oscar-díjra jelölték a legjobb rendezésért.

Elon Musk, aki a SpaceX alapítójaként, valamint a Tesla korai befektetőjeként és vezérigazgatójaként tett szert hírnévre, nemrég került a címlapokra a Twitter ellentmondásos, 44 milliárd dolláros felvásárlásával, amelyet X-re keresztelt át. Vezetése alatt a Twitter jelentős változásokon ment keresztül, többek között elbocsátásokat hajtott végre, díjat számolt fel az ellenőrzésért, és megváltoztatta a linkek megjelenítésének módját, ezek az intézkedések meglehetősen vegyes visszhangra találtak. Musk jelenleg a világ leggazdagabb embere, nettó vagyonát több mint 200 milliárd dollárra becsülik.