Elhunyt a Magnólia és a Zodiákus színésze, Philip Baker Hall

90 éves korában elhunyt Philip Baker Hall színész.

A színész halálának hírét Sam Farmer, a Los Angeles Times szerzője közölte a nyilvánossággal. Philip Baker Hall halálának oka egyelőre nem ismert, az viszont tudható volt, hogy a színész tüdőtágulásban szenvedett.

“Szomszédom, barátom és az egyik legbölcsebb, legtehetségesebb és legkedvesebb ember, akivel valaha találkoztam, Philip Baker Hall, tegnap este békésen elhunyt. Szerettei vették körül. A világban üres űr tátong” - írja Sam Farmer.

Philip Baker Hall egyik legismertebb alakítása a Paul Thomas Anderson rendezésében készült Magnólia című filmben látható. További ismert szerepei, Családi kötelékek, az Éjszakai rohanásA szerencse zsoldosai, a Boogie Nights, A közellenség és a Zodiákus című produkciókban láthatók.

Első szerepe a Good Times című sorozat 1976-ban megjelent epizódjában látható, a későbbiekben pedig olyan nagysikerű szériákban bukkant fel, mint a Seinfeld és a Modern család. Pályafutása során Drama Desk-díjat kapott az 1984-ben bemutatott Secret Honor című filmben nyújtott alakításáért.

84 HÍRESSÉG, AKIKET 2022-BEN VESZÍTETTÜNK EL

#1
Philip Baker Hall

Philip Baker Hall

szül. 1931. 09. 10. - elhunyt 2022. 06. 12.
Toledo, Ohio, Amerikai Egyesült Államok
Philip Baker Hall Toledoban született Ohio államban 1931. szeptember 10-én. Anyja Alice Birdene McDonald, apja William Alexander Hall gyári munkás. Az University of Toledo-ban diplomázott. Szolgált a második világháborúban és középiskolai angoltanár lett. 1960-ban döntött úgy, hogy színészettel akar foglalkozni. 1973-ban feleségül... több»