Elhunyt Robert Forster

Hosszas betegsége után, 78 éve korában elhunyt Robert Forster, a filmtörténelem egyik legikonikusabb karakterszínésze. A hírt a tegnapi nap folyamán adta közre a The Hollywood Reporter magazin.

Forster a hatvanas évek végén kezdte színészi karrierjét a Tükörkép egy aranyos szempábrban című filmben, az egyik legnagyobb áttörést talán mégis Quentin Tarantino Jackie Brownjában látható alakítása hozta meg számára. A filmben Max Cherryt, az óvadékügynököt játszotta, amely szerepért Oscar-díjra is jelölték a legjobb férfi mellékszereplőnek járó kategóriában.

Bár a színész számos produkcióban feltűnt, az utóbbi években alighanem a Twin Peaks című sorozat harmadik évadából lehet ismerős a nézőknek, amelyben Frank Trumant aklakította. Forster utolsó alakítása a pontosan halála napján megjelent El Camino című filmben látható.

Nyugodjék békében!

#1
Robert Forster

Robert Forster

szül. 1941. 07. 13. - elhunyt 2019. 10. 11.
Rochester, New York, Amerikai Egyesült Államok
Robert Forster Robert Wallace Forster Jr. néven született 1941. július 13-án Rochesterben, New York államban. Édesanyja olasz–amerikai, édesapja angol és ír származású. Szülei 1949-ben elváltak. 1963-ban szerezte meg pszichológia diplomáját a Rochester Egyetemen. 1965-ben New Yorkba költözött. A mozivásznon először a Tükörkép... több»