Elárverezi személyes tárgyait Burt ReynoldsA kép forrása: Photo © Home Box Office (HBO)

Burt Reynolds több mint 600 személyes tárgyát árverezi el egy Las Vegas-i aukció keretein belül, írja a The Guardian. Sajnos azonban holmi jótékonysági árverésről szó, ugyanis a színész anyagi gondokkal küzd, és nem tudja fizetni kölcsönei törlesztő részleteit. A kétnapos aukcióra a Las Vegas-i The Palms szállodában kerül sor december 11-én és 12-én, melyen Reynolds elárverezi két Golden Globe-szobrát, egy vörös bőrkabátot, melyet a Smokey és a Bandita 2. forgatásán hordott, valamint azt a pár cowboy csizmát is, melyet a Sztriptízben viselt.  

Reynolds már hosszú ideje küszködik anyagi gondokkal. Idén pert indított a Bank of America ellen, ugyanis az intézmény eltulajdonította a színész floridai házát, azonban nem járt sikerrel. A bank ugyanis bizonyítékokkal tudott szolgálni, hogy Reynolds 2010 óta egy centet sem törlesztett 700 ezer dolláros jelzálogából. Ráadásul eladni sem tudta a házat, pedig a kezdeti 9 millió fontról 2,9 millióra csökkentette az eladási árat.

A szebb napokat is látott Reynolds a 70-es években valódi szimbólum volt. Karrierjében az áttörést a Gyilkos túra  hozta meg, majd 1998-as visszatérése után Golden Globe-díjat nyert Paul Thomas Anderson első rendezésében, a Boogie Nights-ban nyújtott alakításáért. Ezt követően egyre lejjebb csúszott, több válása is volt, betegeskedett, becsődölt az étteremlánca, és az általa támogatott amerikai futballklubok sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeit.

A színész mindenesetre optimistán áll a dolgokhoz, és elmondása nem bánkódik, amiért meg kell válnia relikviáitól. Reynolds jelenleg a jövőre megjelenő önéletrajzán dolgozik.