A Szellemirtók – A borzongás birodalma 45,2 millió dollárral debütált az amerikai mozikban, ezzel némileg felülmúlva az elődjét, a Szellemirtók: Az örökséget, mely 44 millió dolláros hétvégi eredménnyel kezdte meg a mozis futását.

A 100 millió dolláros gyártási költségvetéssel rendelkező film nemzetközileg további 16,4 millió dollárt hozott, így a globálisan 61 millió dollárt hozott a bemutatását követő napokban.

A megosztó kritikai és nézői reakciók ellenére a folytatás, amelyben új és régi karakterek is feltűnnek, valamint megjelenik egy új fenyegetés is, 43 százalékos értékelésen áll a kritikusok körében a RottenTomatoes-on, ugyanitt a nézők 84 százalékra értékelték.

Eközben a frissen mozikba került Sydney Sweeney Szeplőtlen (már a mozikban) című filmje is, mely 5,3 millió dollárral a negyedik helyet szerezte meg a hétvégi bevételi toplistán, Dűne: Második rész és a Kung Fu Panda 4 előtt. Előbbi 17,6, utóbbi 16,8 millió dollárral gyarapította a bevételeit Észak-Amerikában a hétvégén.

A Szellemirtók – A borzongás birodalma április 11-től látható a hazai mozikban.

animáció | fantasy | kaland | vígjáték

Kihez fordulsz nagy bajban? Kitől kérsz segítséget, amikor kísérteties lények vesznek üldözőbe? Az egyértelmű válasz: a Szellemirtókat! A legendás csapat azonban már nem az... több»