Erről a világsztárokkal készült magyar filmről sokat fogunk még hallani, itt A feleségem története előzetese

Az Arany Medve-díjas Testről és lélekről után Enyedi Ildikó ismét egy nagyszerűnek ígérkező produkcióval készül Füst Milán regénye nyomán. Itt A feleségem története előzetese.

Megérkezett  Enyedi Ildikó új filmjének, A feleségem története előzetese, mely Füst Milán azonos című, mára kultikussá vált, irodalmi Nobel-díjra jelölt regényét adaptálja a mozivászonra.

A cselekmény az 1920-as években játszódik, a történet főhőse egy holland hajóskapitány, Jakob Störr, aki meggondolatlan fogadást köt, melynek értelmében feleségül kell vennie az első nőt, akit meglát. Így ismerkedik meg egy fiatal francia nővel, Lizzyvel, azonban a kapcsolatuk korántsem lesz viharoktól mentes.

A film rendezői székét Enyedi Ildikó foglalhatta el, az operatőr Rév Marcell, míg a főbb szerepeket olyan sztárok alakítják, mint Léa Seydoux (007 Spectre: A Fantom visszatér) és  Louis Garrel (Kisasszonyok) és Gijs Naber (Kéjlak).

A feleségem története  szeptember 23-tól látható a hazai mozikban, de addig még szurkolhatunk az újabb magyar filmsikerért, ugyanis a film Cannes-ban az Arany Pálmálért is versenybe száll. 

dráma | romantikus

A holland Störr kapitány és felesége, Lizzy viharos szerelme tárul elénk. Egy fájdalmas, Ezeregyéjszaka-szerű történet egy végletekig becsületes férfiról, akinek... több»