Az emberek még karácsony közeledtével is szeretnek borzongani, ezért sem fognak soha kimenni a divatból a horrorfilmek. És most már a sorozatok sem. Míg néhány évvel ezelőtt a horror sorozatok száma igen alacsony volt, mára főleg a streaming-szolgáltatóknak köszönhetően jelentősen bővült a kínálat e téren is. És most új őrület van a Netflixen.

Öt napja, december 18-án debütált a csatornán az új dél-koreai minisorozat, a Sweet Home. A mindössze tíz epizódot tartalmazó első évad villámgyorsan felkúszott a Netflix nézettségi listájának élmezőnyébe, a legnézettebb tíz sorozat közé.

A Sweet Home egy néhány évvel ezelőtt megjelent és máig igen népszerű webes képregény adaptációja, amely egész érdekes koncepcióra épül. Az események egy lepukkant társasházban játszódnak, ahol minden lakás bérlőjének megvan a maga sötét titka. Nem kivétel ez alól a főszereplő, az újonnan beköltözött Cha Hyun-soo sem. Többféle mentális betegséggel is küzd, amióta szülei egy balesetben meghaltak, és már csak az öngyilkosság körül járnak a gondolatai.

Csakhogy egy nap különös dolgok kezdenek történni az épületben (és mint később kiderül, az egész városban). Az emberek különféle szörnyetegekké kezdenek átváltozni, mindenki a saját démonai és titkos belső vágyai szerint. A maréknyi túlélőnek össze kell fognia, hogy legyőzzék ezeket a szörnyeket, miközben folyamatosan ott lebeg felettük, hogy bármikor belőlük is előtörhet a saját belső démonuk.

A sorozat tehát igen népszerű, ami a készítők szerint annak is köszönhető, hogy bár első ránézésre egy sokadik szörny-filmnek tűnhet, valójában van rejtett mondanivalója. A társasház és lakói a társadalmi kapcsolatok egy kritikája is. Manapság mindennél fontosabbnak tűnik az egyediség és az egyén érvényre juttatása. A film viszont azt mutatja meg, hogy egy váratlan katasztrófa esetén mennyire fontos lenne az emberek közötti kapcsolat.

85 Sweet Home  (2020)

dráma | fantasy | horror | thriller

Egy olyan világban, ahol az emberek vérengző szörnyetegekké válnak, egy kamaszfiú és szomszédai a túlélés zálogaként megpróbálják megőrizni az emberségüket.  több»