A 2017-ben mozikba került Wonder Woman a DC filmes univerzumának egyik legerősebb darabjának számít, mindez pedig a rendező munkáját is dicséri egyúttal. 

Manapság azonban ritkában esik szó arról, hogy Patty Jenkins első szuperhősfilmes rendezése a Thor: Sötét világ lett volna, nem sokkal a munkálatok megkezdése után azonban Jenkins kreatív elképzelésekben való összekülönbözésre hivatkozva távozott a projekttől.

A Marvel a továbbiakban meglehetősen rövid időn belül új rendező után nézett, így került a képbe a Alan Taylor, aki a Trónok harca című sorozaton dolgozott korábban. Azzal kapcsolatban ugyan felmerült néhány hír, hogy Jenkins és Natalie Portman sem jöttek túl jól igazán egymással, amely Portman későbbi szerepeltetésére is rányomta a bélyegét a Marvelnél.

Jenkins azonban a francia Premiere magazinnak adott interjújában elárulta, mi is volt a valódi oka a távozásának. “Nagyon kedvelem az ott dolgozó embereket, de sajnos egyszerűen mindent irányítani akarnak. A Wonder Woman 1984 azonban az a film lett, amit mindig is meg akartam csinálni. Nagyon élveztem a munkálatokat” - nyilatkozta a rendező.

Kétségtelen, hogy az első rész igencsak magasra helyezte a mércét a folytatás számára, és hogy mennyire sikerül ezt majd megugrania a Wonder Woman 1984-nek, arra fény derül még az idén nyáron, hiszen a film a tervek szerint augusztus 13-án érkezik a mozikba.