Egy közel 10 éven tartó korszakot zárt le az idén mozikba került Bosszúállók: Végjáték. Bár a film még áprilisban jelent meg, a cselekmény még mindig számos kérdést vet fel a rajongók körében.

Az egyik ilyen legizgalmasabb probléma, amely a történet lezárásának kapcsán felfedezhető, az talán Amerika Kapitány időutazása. Miután sikerült ugyanis legyőzni Thanost, Steve Rogers vállalta a küldetést, hogy visszajuttatja időben és térben a végtelen köveket az eredeti helyükre. A Kapitány azonban nem tért vissza a múltból, helyette viszont felkereste Peggy Cartert az ötvenes években, hogy együtt éljék le az életüket.

Az már korábban tisztázódott, hogy az MCU-ban gyakorlatilag két Amerika Kapitány létezett, a rajongók részéről viszont továbbra is elgondolkodtató, hogy Rogerst miért nem ismerte fel soha senki, hogy a Kapitány hogy volt képes nyugodt szívvel elviselni azt, hogy tudta, milyen szörnyűségek várnak az emberiségre. A legnagyobb probléma viszont az, hogy a Végjáték által lefektetett időutazással kapcsolatos szabályok értelmében a Kapitánynak létre kellett volna hoznia tettével egy új idősíkot.

A film forgatókönyvírói, Christopher Markus és Stephen McFeely még az ide San Diegó-i Comic Conon adott egyik panelbeszélgetés során tisztázta mindezt. „Nos, az alapvető ötlet az volt, hogy a Kapitányt egyszerűen azért küldjük vissza, hogy végre teljes életet élhessen, és hogy végre hazatérhessen a háborúból, nem pedig azért, hogy újra kalandokba keveredjen. Peggy Carter pedig az egyik legjobb titkos ügynök, aki egyszerűen képes volt eltitkolni a kapitány kilétét” – nyilatkozta Markus.