Ezt a 7 filmet nézi majd mindenki októberben (mozi+streaming)

Az idei október igazi ajándék a mozirajongóknak!

A kritikusok által elismert presztízsfilmek tömkelege kezdi meg hódító útját a mozikban és a streaming felületeken, és hivatalosan is a #horrorhónapja is van egyben. 

Az új megjelenések között vegyesen találunk nagy stúdiók gondozásában kiadott zsánerfilmeket, mint például a hónapot indító Az ördögűző: A hívő , Az ördögűző sorozat legújabb darabja, és olyan, várva-várt nagy bemutatókat, mint például a Megfojtott virágok.

Lássuk, mi az a 7 alkotás, amire mindenképp érdemes lehet időt szánnod!

#7

77 Magyarázat mindenre  (2023)

(5) (1)

dráma

Mozikban

A Magyarázat mindenre valósághű képet ad egy szétszakított nemzetről, egy 18 éves fiú botrányos érettségi vizsgáján keresztül ragadva meg egy megosztott ország lényegét. több»

Reisz Gábor legújabb filmje, a Magyarázat mindenre éles képet fest a kettészakadt országról egy 18 éves fiú botrányba forduló érettségi vizsgáján keresztül. Október 5-től a mozikban!
#6

66 Dzsungelhajsza  (2023)

(10) (1)

akció | vígjáték

Telekom TVGO

Hogy végre családjával élhessen, Mason Petit (John Cena) feladta karrierjét az amerikai hadseregnél. Most ügyvédként keresi a kenyerét, ez viszont nem tesz jót neki. A házassága... több»

Alison Brie és John Cena összeállnak a Pierre Morel által rendezett Freelance/Dzsungelhajsza című akcióvígjátékban. Cena Brie újságírójának biztonsági őrét alakítja, akit azzal bíznak meg, hogy interjút készítsen egy veszélyes vezetővel. A dolgok balul sülnek el, és mindhármuknak menekülniük kell a túlélés érdekében. Juan Pablo Raba, Alice Eve, Martin Csokas és Christian Slater a főszereplők Jacob Lentz forgatókönyvíró debütáló filmjében. Október 15-től a mozikban!
#5

72 A fájdalom ügynökei  (2023)

(9) (2)

dráma | krimi

Netflix

Liza jobb életet szeretne teremteni magának és lányának, ezért munkát vállal egy csőd szélén álló gyógyszergyártónál. Liza bátorsága katapultálja a céget és őt is a... több»

Emily Blunt és Chris Evans a nagy gyógyszergyártókkal száll szembe David Yates rendező Pain Hustlers/A fájdalom ügynökei című bűnügyi drámájában. Yates, aki leginkább a Harry Potter-sorozaton végzett munkájáról ismert, Evan Hughes azonos című könyvének adaptálásával próbálja kiszélesíteni rendezői mozgásterét. Blunt egy egyedülálló anyát és középiskolából kimaradt lányt alakít, akinek a munkája egy csődbe jutott gyógyszergyárnál bűnügyi összeesküvésbe torkollik. Andy García, Catherine O'Hara, Jay Duplass, Brian d'Arcy James és Chloe Coleman láthatóak még a főbb szerepekben. Már a Netflix műsorán! 
#4

72 Megfojtott virágok  (2023)

(31) (5)

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Apple TV+

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»

Minden Martin Scorsese-filmet #eseménymozinak kell tekinteni, és a legújabb sem kivétel ez alól a szabály alól. A film olyan Scorsese-törzsvendégekkel felfegyverkezve érkezik, mint Leonardo DiCaprio és Robert DeNiro, valamint olyan újoncokkal, mint az óriási Lily Gladstone és Jesse Plemmons, a film a "Killers of the Flower Moon: Az Osage-gyilkosságok és az FBI születése" című könyv alapján készült. Megjelenési dátum: A mozikban október 19-től.
#3

70 A temetés  (2023)

(4) (2)

dráma

Amazon Prime Video

A valós események által inspirált filmben egy ügyvéd segít egy temetkezési vállalat tulajdonosának megmenteni családi vállalkozását egy óriáscégtől, feltárva a faji... több»

Maggie Betts rendező második filmjéban, Jamie Foxx egy ügyvédet alakít, aki elvállalja egy temetkezési vállalkozó - Tommy Lee Jones - ügyét, hogy segítsen neki megmenteni családi vállalkozását. Már a trailer alapján is látszik, hogy ez az a fajta szerep, amibe Foxx igazán el tud mélyedni. A lazán valós eseményeken alapuló forgatókönyvet Betts és a Tony-díjas és Pulitzer-díjas Doug Wright írta. Megjelenési dátum: Október 6-ától korlátozott számban az Amazon Studios forgalmazásában a mozikban, majd október 13-án a Prime Video streaming csatornán.
#2

68 Mindent szabad  (2023)

(11)

dráma | misztikus | thriller

Netflix

Egy váratlan előléptetés egy keményvonalas fedezeti alapnál a szakadék szélére sodorja egy fiatal pár kapcsolatát... több»

A Sundance nagy sikere, a Fair Play/Mindent szabad, Alden Ehrenreich és Phoebe Dynevor főszereplésével, úgy tűnik, újraindítja az erotikus thrillereket. A film, amelyet Chloe Domont írt és rendezett nagyjátékfilmes rendezői debütálásában, egy fiatal, frissen eljegyzett párt követ, akiknek élete és kapcsolata a végsőkig feszül, miután váratlanul előléptetik őket a fedezeti alapnál, ahol mindketten dolgoznak. Eddie Marsan a duó főnökét alakítja, kritikusunk pedig elismerően nyilatkozott az alakításáról: "...Marsan abszolút dermesztő, mint az a fajta fickó, aki azóta nem emelte fel a hangját, mióta ezek az emberek megszülettek, és nem is kellett neki...". Már elérhető a Netflixen!
#1

horror

SkyShowtime (2024.05.17.) | Telekom TVGO

Ez év őszén lesz 50 éve, hogy bemutatták a filmtörténet egyik legijesztőbb horrorfilmjét, amely világszerte sokkolta a közönséget. Idén októberben egy új rész történet... több»

Októberrel jönnek a horrorfilmek, és Az ördögűző: A hívő készen áll, hogy beindítsa a dolgokat. Az ördögűző franchise hatodik részeként a legújabb, David Gordon Green által rendezett és Peter Sattler által írt film közvetlenül követi az eredeti, 1973-as Az ördögűző című filmet William Friedkin rendezőtől. Ellen Burstyn ismét eljátssza Chris MacNeil szerepét, aki ezúttal olyan szülőtársaknak nyújt útmutatást, akiknek lányai látszólag démoni megszállottságtól szenvednek. Október 12-től a mozikban!