A fanyar humoráról és merész ötleteiről ismert Diablo Cody forgatókönyvíró, aki Oscart kapott a Junóért, nem először kirándul a horrorvígjátékok földjére.

A 2009-es Ördög bújt beléd, amelyben Megan Fox vérszomjas pomponlányt alakított, ma már kultikus rajongótáborral büszkélkedhet. Hasonló rangot vívhat ki magának Cody új opusza, a Lisa Frankenstein is, amely a klasszikus Frankenstein-történetet fordítja ki: a szeretetre és megértésre vágyó gyászoló hősnő (Kathryn Newton) egy halottat (Cole Sprouse) kelt életre azért, hogy álmai beteljesüljenek. Az új történetet szintén egy hiány hívta életre.

„A nyolcvanas években nagy élvezettel figyeltem, ahogy a Frankenstein-mítoszt több műfajban is felhasználták a ’hogyan alkossunk tökéletes nőt?’ jelszó jegyében, erre a legjobb példa a Különös kísérlet volt ’85-ben – magyarázta Cody az Empire magazinnak. – Érdekes módon a tökéletes férfi megalkotásával valahogy nem akartak foglalkozni, talán a Rocky Horror Picture Show-t kivéve, amit imádok, utalunk is rá a filmünkben. Az jutott eszembe, hogy mi van, ha egy lány rátalál az igazira, akivel csak az a gond, hogy nem nagyon beszédes, mivelhogy halott? Hogyan tudna egy kis életet lehelni bele? Amikor beugrott, hogy egy zárlatos szoláriumágy jöhetne a képbe, már sínen is volt a történet.”

A Lisa Frankenstein rendezője Zelda Williams, a tragikus körülmények között elhunyt Robin Williams lánya, ez az első nagyjátékfilmje.

fantasy | horror | vígjáték

Az elismert író, Diablo Cody szerelmi története egy meg nem értett tinédzserről és középiskolai szerelméről szól, aki történetesen egy jóképű hulla. Miután egy sor... több»